Dragnea: Eu nu cred că Victor Ponta vrea să lucreze pentru adversarii politici şi împotriva ţării

| 10 mar, 10:21

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că nu crede că fostul premier Victor Ponta vrea să lucreze pentru adversarii politici ai partidului şi împotriva ţării şi şi-a exprimat speranţa că acestuia "îi va trece" supărarea.

Dragnea a reafirmat că îşi doreşte ca Victor Ponta să rămână în PSD, unde "e loc pentru toată lumea să muncească şi să pună umărul".

El a comentat apoi o serie de afirmaţii făcute joi de Victor Ponta.

"Ca şi consultare, eu mă consult cu cei care sunt. O consultare mai largă decât am făcut-o eu, de un an şi ceva de zile, nu cred că a fost în partid. Se iau decizii în Comitetul Executiv, şi acolo nu vorbesc eu, se ridică mâna, sunt discuţii grele şi cu oameni, cu vicepreşedinţi. În ceea ce priveşte relaţia cu miniştri, cred că nu-mi este interzis să vorbesc cu miniştri. (...) Sincer, cred că sunt şapte luni de zile de când tot sunt întrebat în diverse emisiuni despre relaţia cu Victor Ponta. A fost supărat, i-a mai trecut, acuma iar e supărat, poate îi trece, sper să-i treacă. Totuşi este interesul comun ca acest guvern să performeze. Din câte îmi aduc aminte, nu este un guvern tehnocrat. Şi asta cu Ordonanţa 13 eu am fost ţinta numărul unu şi în ţară şi în afara ţării, în mod nedrept. Nu am ieşit să spun că nu susţin, nu am ieşit să spun că critic Guvernul pentru aia. Suntem împreună - Guvern, Parlament, şi partide care susţin Guvernul. În alegeri, din câte îmi aduc aminte, nu merg guvernele, merg partidele. A încercat domnul Cioloş să meargă în alegeri cu 'guvernul său'. Nu i-a ieşit", a afirmat Dragnea, la România TV.

Liderul PSD a adăugat că se va întâlni cu Victor Ponta în zilele următoare.

"Eu am vorbit cu Victor să ne vedem în zilele următoare, o să încerc să văd ce l-a nemulţumit, este nevoie de orice om în această perioadă. Eu nu cred că Victor vrea să lucreze pentru adversarii politici, şi nu cred că vrea să lucreze împotriva ţării. Un om când e supărat spune lucruri. Poate o să-i treacă", a adăugat Dragnea.

Victor Ponta a declarat miercuri, în privinţa relaţiei cu Liviu Dragnea, că sunt stiluri diferite de conducere, adăugând că în perioada în care a condus partidul nu a luat nicio decizie politică fără să se consulte şi cu alţi politicieni social-democraţi, inclusiv cu actualul lider PSD.

"Eu n-am luat nicio decizie politică fără să mă consult cel puţin cu Liviu Dragnea, care era preşedinte executiv. Dar când ne consultam mai chemam încă doi, încă cinci, îl mai întrebam pe Adrian Năstase, pe vicepreşedinţi, pe alţi miniştri, mai vorbeam cu Tăriceanu. Dl Dragnea are un stil de conducere mai personal. Cred că de fapt supărarea oamenilor din jurul dlui Dragnea - că am văzut că astăzi erau foarte preocupaţi să plec eu cât mai repede din partid - a fost legată de faptul că i-am spus un adevăr, în 11 decembrie seara, că trebuie să fie prim-ministru, să nu apară un guvern la partid şi alt guvern la guvern. Nu s-a putut, şi nu din vina dlui Dragnea sau a mea. Acum, dacă dl Grindeanu e prim-ministru şi răspunderea e la el, nu poţi să guvernezi cu miniştri puşi de altcineva, care ascultă de altcineva, cu măsuri pe care dacă sunt bune le anunţă partidul, dacă sunt rele şi le ia Grindeanu. Cum a fost cu Ordonanţa 13 - aia a fost a lui Grindeanu, că a fost rea. Dacă e de măriri, e a PSD. E un lucru care ţine de eficienţă şi în felul ăsta îmi doresc ca guvernul să fie eficient, că atunci o să-i fie bine şi PSD-ului, şi ALDE, şi mie ca cetăţean român, şi celor de la Chişinău", a spus Ponta, aflat într-o vizită în Republica Moldova.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ