Dragnea: Îi sugerez premierului o remaniere. Sunt miniştri pe care nu ştiu de ce îi mai ţine în funcţie

| 31 mar, 18:00

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, îi sugerează premierului să facă o remaniere guvernamentală şi susţine că nu ştie de ce o serie de miniştri sunt ţinuţi în funcţii, adăugând că social-democraţii nu îi vor mai invita la discuţii şi vor cere public, nominal, aceste shimbări.

"Eu premierului nu-i fac propuneri, îi fac sugestii, că nu suntem parteneri din câte ştiu eu. Cred că premierul ar trebui să hotărască o dată dacă mai schimbă ceva din Guvernul pe care-l conduce încă. Sunt o serie de miniştri care, sincer, nu văd de ce îi mai ţine în continuare în funcţie. Noi, de exemplu, am luat decizia să nu mai avem nicio întâlnire cu niciun ministru. (...) Am constatat că e pierdere de timp, pentru că nu înţelegeam nimic de la ei, nu aveau ce să spună. (...) Dacă o să aibă miniştri mai buni, poate o să găsească şi bani. În condiţiile în care doamna ministru de Finanţe, la ultima întâlnire pe care am avut-o la grupul PSD, nu ştia ce fonduri are la dispoziţie, e greu să speri că în acest Guvern, când se adoptă o măsură, cine spune că nu sunt bani chiar spune adevărul. Este o lege adoptată de Parlament, este o lege care este aşteptată de societate şi cred că are posibilitatea să găsească surse financiare pentru asta", a declarat Liviu Dragnea într-o conferinţă de presă la finalul BPN al PSD. 

El a răspuns astfel întrebat de jurnalişti despre intenţia Guvernului de amâna aplicarea Legii privind acordarea indemnizaţiilor pentru mamele aflate în concediu postnatal din cauză că nu există finanţare pentru majorarea acestor indemnizaţii. 

"Nu vrem să mai pierdem timpul cu nicio moţiune simplă. Moţiunea simplă o depui împotriva unui ministru care, totuşi, prestează ceva. După părerea noastră, cea mai mare parte dintre actualii miniştri nu se ridică nici la nivelul de a putea primi împotriva lor o moţiune simplă. (...) Pur şi simplu, o să cerem public să fie schimbaţi anumiţi miniştri, pentru că moţiunea simplă nici nu are efecte juridice, tot la decizia prim-ministrului este", a mai declarat Dragnea. 

La moţiunea simplă pe Justiţia, iniţiată de ALDE, parlamentarii PSD vor fi în sală dar nu vor vota, a precizat liderul social-democraţilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ