Dragnea îl temperează pe Meleşcanu: Nu putem avansa termene privind aderarea la zona euro

| 29 aug, 11:01

Liderul PSD, Liviu Dragnea, îi taie din elan ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, care declara, recent, că România ar putea adera la zona euro în 2022. Dragnea a dat de înţeles că termenul de aderare nu reprezintă un proiect asumat la nivel de Guvern şi că este necesară "o analiză serioasă", în acest sens.

"Este o dorinţă, o dorinţă firească. Ca să vorbim de un proiect asumat, trebuia să fie o analiză serioasă a majorităţii, a întregului Parlament, a BNR, a Guvernului, o discuţie cu preşedintele. E o dorinţă, dar nu e un proiect foarte uşor şi nu ne putem juca cu el, nu putem avansa termene doar de dragul de a avansa termene, dar respect dorinţa ministrului Meleşcanu", a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă au fost demarate discuţii la nivelul Guvernului, în acest sens, Dragnea a răspuns negativ.

 

"Din câte ştiu eu, nu şi nu cred că a început cineva o asemenea aventură", a declarat Dragnea.

Afirmaţiile liderului PSD vin în contextul în care ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, declara, pentru cotidianul polonez Rzeczpospolita, citat de Reuters, că România ar putea adera la zona euro în 2022, odată ce venitul celor mai săraci cetăţeni va creşte.

„Deja întrunim în prezent toate cerinţele formale, am putea să ne alăturăm uniunii monetare chiar mâine, dar ne temem că va avea un efect negativ asupra veniturilor pensionarilor şi a celor mai săraci”, a declarat Meleşcanu pentru cotidianul polonez, potrivit Mediafax.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ