Dragnea: Nu putem face un Guvern cu PNL, suntem ca apa și uleiul

| 05 iun, 23:04

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a exclus duminică seara varianta unei colaborări cu PNL în Consiliul General al Municipiului București, dar și la formarea unui Guvern din toamnă.

"Cu PNL eu am anunțat, cu tot respectul cuvenit, nu vom colabora niciodată din câteva motive. Primul motiv — nu ai cu cine, acolo nu există o conducere cu care să poți vorbi. Este o constatare, nu sunt nici arogant, nu poți avea o discuție de care să poți fi sigur că este valabilă a doua zi. În al doilea rând, nu am văzut nici eu și, probabil, de aceea și bucureștenii i-au taxat, un program, un pachet de obiective. Al treilea motiv, din punct de vedere politic, suntem ca apa și uleiul", a spus liderul PSD.

Întrebat despre posibilitatea unei colaborări din toamnă cu PNL, Liviu Dragnea a exclus acest lucru, spunând că ar însemna că PSD și-ar "bate joc de votul românilor".

"Nu suntem dispuși să facem un Guvern PSD-PNL din toamnă. Sper și vreau să câștigăm alegerile parlamentare de la toamnă și să facem un Guvern PSD-ALDE-UNPR. Nu putem să facem un Guvern cu PNL, pentru că ar însemna că ne batem joc de votul românilor, nu cred într-o posibilă colaborare guvernamentală între PSD și PNL", a spus Dragnea.

Pe de altă parte, liderul PSD a afirmat că respectă decizia din campania electorală a Gabrielei Firea care a anunțat că vrea să colaboreze cu USB.

"Eu respect decizia Gabrielei Firea care a anunțat în această campanie că vrea să colaboreze cu Nicușor Dan și cu această formațiune, sunt de aceeași părere: dacă sunt idei bune care au fost prezentate în campanie sau în program ele pot fi preluate, o colaborare în Consiliul General dacă este benefică pentru București va fi realizată, dar, din punct de vedere politic, opțiunea noastră este pentru ALDE și pentru UNPR", a declarat Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ