Dragnea nu zice nu legii lui Tăriceanu: „Ideea nu mi se pare greşită”

| 01 sep, 15:46

Liderul PSD, Liviu Dragnea, nu respinge iniţiativa şefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, privind înfiinţarea unui organism unic cu infrastructură proprie de supraveghere a comunicaţiilor, menţionând că nu i se pare "o iniţiativă neimportantă" şi că urmează să fie dezbătută în şedinţa Comitetului Executiv al PSD, care se va întruni în weekend.

"Vom discuta despre această propunere în weekend. Nu am automat ceva împotrivă, dar o să vedem. Ideea nu mi se pare greşită. Nu e o iniţiativă neimportantă. Să vedem dacă cei care au iniţiat-o au gândit toată arhitectura", a declarat Liviu Dragnea, vineri, la Parlament.

Reamintim că, în luna mai, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, declara că formaţiunea sa decis să redepună în Parlament proiectul privind Autoritatea Independentă de Supraveghere a Comunicaţiilor, care a fost clasat în legislatura trecută.

 

După ce Curtea Constituţională a dispus în 2015 ca SRI să nu mai poată pune în aplicare mandatele de supraveghere tehnică dispuse de procuror, decât în cazurile de terorism şi siguranţă naţională, în spaţiul public, inclusiv dinspre Ministerul Justiţiei, a apărut dezbaterea dacă interceptarea comunicaţiilor trebuie făcută de un organism total independent sau unul aflat sub apanajul SRI.

 

În martie 2016, printr-o ordonanţă de urgenţă, guvernul a stabilit că mandatele de interceptare a comunicaţiilor sunt puse în aplicare de procurori şi de poliţiştii judiciari, fără să mai apeleze la lucrătorii SRI, însă folosind Centrul Naţional de Interceptare a Comunicaţiilor, de la SRI. Infrastructura tehnică folosită de procurori urma să fie total ruptă de controlul şi posibilitatea de intervenţie a SRI.

Acum, însă, Tăriceanu vrea un organism unic cu infrastructură proprie. La vremea respectivă, imediat după decizia CCR, aşa ceva nu ar fi fost posibil fără paralizarea completă a activităţilor de cercetare penală bazate pe supraveghere tehnică.

Tag-uri: dragnea, tariceanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ