Dragnea: Obiectivul României la AP NATO - consolidarea poziției țării noastre în structurile politice

| 07 oct, 11:38

Parlamentul va găzdui a 63-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a NATO, unde delegația României are un obiectiv clar: consolidarea poziției țării noastre în structurile politice, economice și strategice internaționale și promovarea obiectivelor noastre politice majore, în concordanță cu apărarea intereselor naționale, afirmă președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

"Începând de astăzi, Parlamentul României va găzdui a 63-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a NATO, un important forum pentru dialogul parlamentar internațional, unde delegația României are un obiectiv clar: consolidarea poziției țării noastre în structurile politice, economice și strategice internaționale și promovarea obiectivelor noastre politice majore, în concordanță cu apărarea intereselor naționale. Mai mult, România a alocat, în acest an, 2% din PIB pentru cheltuielile de apărare și, în același timp, țara noastră deține o poziție strategică în zona Mării Negre și își intensifică eforturile și măsurile în sprijinul apărării și securității, alături de aliații și partenerii săi, prin onorarea angajamentelor internaționale. La nivel european, în 2019, România urmează să dețină președinția Consiliului Uniunii Europene, ceea ce va conferi regiunii Mării Negre o mai mare vizibilitate pe agenda europeană", a scris președintele Camerei Deputaților pe Facebook.

Adunarea Parlamentară a NATO va reuni la București, de vineri până luni, peste 50 de delegații naționale, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, urmând să fie prezent la sesiunea plenară de luni, alături de președintele Klaus Iohannis și de președinții celor două Camere ale Parlamentului — Călin Popescu-Tăriceanu și Liviu Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ