Dragnea: Posturile vacante din sistemul bugetar vor fi desfiinţate

| 25 mai, 2013

Posturile vacante din administraţie ar putea fi desfiinţate până la finele acestui an, potrivit vicepremierului Liviu Dragnea care adaugă că în 2014 s-ar putea mări lefurile bugetarilor.

''Mai avem o discuţie 'foarte simplă' cu câţiva miniştri după care vom introduce regula de 1 la 1. Problema este că în România sunt câteva primării care din cauza regulii de 1 la 7 au ajuns în situaţia de a avea trei sau patru angajaţi. Pentru primăriile care au un număr mic de angajaţi vom aduce aproape o mie de posturi pentru a avea îndeplinit normativul minim de personal şi pentru ca ele să funcţioneze'', a declarat Dragnea.

Vicepremierul a mai spus că abia după ce se vor face economii în activitatea administraţiei centrale se va putea introduce regula de 1 la 1.

În ceea ce priveşte salariile angajaţilor din sistemul public, oficialul guvernamental a mai spus că acestea se vor mări cel mai probabil anul viitor.

''Nu putem declanşa o mărire de salarii până nu ducem la capăt procesul de restructurare la nivel general, reaşezarea sistemului public şi reducerea cheltuielilor de personal. Sper să finalizăm acest proces într-o lună şi apoi vom putea discuta pentru anul viitor despre o reaşezare a lefurilor în interiorul aceleiaşi anvelope salariale, dar cu un număr de salariaţi mai scăzut'', a explicat Liviu Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ