După ce s-a sacrificat pentru OUG 13, Iordache s-a enervat pe Toader: „Interpretează de la sine putere deciziile Curţii”

| 04 apr, 15:57

Deputatul PSD, Florin Iordache, proaspăt ales vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, l-a criticat, în cadrul dezbaterii de marţi din Comisia juridică, pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în urma declaraţiei potrivit căreia nu va stabili "niciun prag, nici maxim, nici minim" în cazul modificării definiţiei abuzului în serviciu.

"Interpretează de la sine putere deciziile Curţii", a afirmat Iordache, adăugând faptul că nu se aşteaptă de la conducerea Ministerului Justiţiei la o îmbunătăţire a legislaţiei în vigoare.

"Am văzut o poziţie a actualului ministru care interpretează cu de la sine putere deciziile Curţii. Dumnealui spune că nu trebuie să fie un prag. Dacă aşa gândeşte ministerul, eu personal nu mă aştept de la conducerea Ministerului Justiţiei la o îmbunătăţire. Eu vă propun să continuăm pentru că, până la urmă şi ministerul trebuie să vină în faţa parlamentului. Iniţiativele dumneavoastră cel mult le vom îmbunătăţi sau le vom respinge", a declarat Iordache, marţi, în cadrul dezbaterii din Comisia juridică pe tema proiectului de Lege pentru modificarea art.301 şi art.308 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal.

 

Luni seară, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, declara, că Executivul nu a renunţat la modificarea definiţiei abuzului în serviciu şi că, marţi, Ministerul Justiţiei va finaliza un nou proiect.

"Eu astăzi discutam cu colegii mei proiectul de lege pe care mâine îl trimitem la Guvern, pentru modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, în acord cu deciziile CCR. Vă rog să facem deosebire între obligaţia pe care legiuitorul o are de a modifica legislaţia în acord cu deciziilor CCR şi obligaţia de transpune în legislaţia naţională o directivă europeană. Cand e vorba de deciziile CCR, nu ai nicio marjă. Când e vorba de o directivă europeană, ai o marjă de apreciere în acord cu specificul naţional. Prin urmare, avem în acel proiect de lege şi propunerea de modificare a abuzului în serviciu şi nu voi stabili niciun prag, nici maxim, nici minim. Decizia CCR nu se referă la un prag. Îi laşi şi judecatorului libertatea de a decide că o faptă de abuz este infracţiune sau nu", declara Tudorel Toader la Antena 3.

Tag-uri: Florin Iordache
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ