După război mulți viteji se arată

| 13 sep, 2013

Primarul sectorului 4, Piedone a găsit soluția salvatoare la problema câinilor maidanezi, pe care a prezentat-o după ce a trecut toată rumoarea legată de acest subiect.

Primarul sectorului 4, Piedone a găsit soluția salvatoare la problema câinilor maidanezi, pe care a prezentat-o după ce a trecut toată rumoarea legată de acest subiect, după ce s-au mai calmat spiritele, nu cumva să riște să cadă în dizgrație și ura protestatarilor să-i afecteze în vreun fel imaginea.

Piedone vrea să împace și capra și varza în problema câinilor comunitari, drept pentru care acesta propune ca fiecare de asociație de locatari să-și asume responsabilitatea îngrijirii unui câine maidanez, să-i asigure adăpost în fața blocului și hrană zilnică. Mai mult decât atât, primarul are pretenția ca 50%+1 dintre locatari să-și asume răspunderea în cazul în care respectivul câine este agresiv și atacă oameni.

Declarația lui Piedone nu se dezminte de retorica populistă cu care ne-a obișnuit de-a lungul timpului. Edilul a văzut potențialul de a-și spori capitalul de imagine poziționându-se ca aparător al patrupedelor, care empatizează cu iubitorii de animale și pe deasupra omul cu soluția în privința economiilor la bugetul local.

Soluția năstrușnică prezentată de primar este argumentată prin faptul că există oricum multe imobile în București ai căror locatari au deja în grijă câinii din perimetrul zonei și o astfel de abordare ar scuti autoritățile locale de costuri presupuse de legea recent adoptată în plenul Camerei Deputaților.

În condițiile în care noi nu reușim să rezolvăm situația ghenelor de gunoi din incinta blocurilor, Comisia Europeană a dat nenumărate directive în acest sens, iar asta din lipsa spațiului dintre blocuri, Piedone propune ca fiecare bloc să predavă un padoc pentru câinii maidanezi.

Dincolo de faptul că o astfel de soluție nu este fezabilă și că oricum s-ar găsi foarte puțini teribiliști care să-și asume o astfel de răspundere, mi se pare că prin propunerea unei astfel de măsuri, primarul se eschivează de responsabilitățile pe care le presupune ocuparea unei astfel de funcții și deleagă răspunderea cetățenilor. Mai rămâne să propună ca fiecare familie să adopte câte doi maidanezi pe care să-i țină în balcon, poate așa rezolvăm problema câinilor comunitari și în țările vecine.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ