EADS îşi schimbă numele în Airbus şi îşi reorganizează activitatea

| 31 iul, 2013

Grupul aeronautic european EADS (European Aeronautic, Defence and Space Co) va adopta numele principalei sale divizii, Airbus Group, şi a anunţat creşterea profitului net în trimestrul doi cu 14%, transmite Bloomberg.

Cea mai mare companie aerospaţială europeană îşi va reorganiza activitatea, întărind dominaţia diviziei aeriene, care aduce cea mai mare parte a veniturilor. Grupul va avea trei divizii: aviaţie civilă, elicoptere, operaţiuni spaţiale şi de apărare. 

În perioada aprilie-iunie 2013, EADS a obţinut un profit net de 518 milioane de euro (686 milioane de dolari), iar profitul operaţional a urcat cu 23%, la 887 milioane de euro (1,18 miliarde de dolari), la venituri de 13,945 miliarde de euro, în creştere cu 3% faţă de perioada similară din 2012. Analiştii se aşteptau la un profit operaţional de 839 milioane de euro, la venituri de 13,693 miliarde de euro.

Reorganizarea va începe la 1 ianuarie 2014, "va creşte profitabilitatea şi va îmbunătăţi poziţia companiei pe piaţă", a declarat directorul general Tom Enders.

Într-o perioadă în care guvernele europene îşi reduc cheltuielile de apărare, EADS se va concentra pe pieţele în creştere din Asia şi Orientul Mijlociu, unde concurează cu rivalele Boeing şi Lockheed martin Corp.

Actualul nume al conglomeratului a fost adoptat în 2000, când o serie de companii din Franţa, Germania şi Spania au decis să-şi unească operaţiunile din domeniul aerospaţial pentru a putea concura mai bine cu grupul american Boeing pe pieţele globale de avioane comerciale şi militare, elicoptere, rachete şi sateliţi.

În primele şase luni ale acestui an, Airbus a livrat deja 758 de avioane, iar obiectivul pentru ansamblul acestui an este să vândă peste 800 de avioane. Anul trecut, Airbus a pierdut titlul de cel mai mari constructor aerian din lume, în faţa rivalului american Boeing, atât în termeni de comenzi cât şi de avioane livrate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ