Echipa din PNL care îl susţine pe Florin Cîţu face apel către Ludovic Orban la responsabilitate şi decenţă

| 17 aug, 20:00

Echipa din PNL care susţine candidatura lui Florin Cîţu la şefia partidului face către Ludovic Orban un apel la responsabilitate şi decenţă. „Facem apel la actualul preşedinte al PNL să nu mai încurajeze acuzaţii grave şi derapaje de limbaj la adresa premierului liberal.

 

Este de nepermis ca liderul PNL să-l atace pe Preşedintele României, cel mai solid partener politic al partidului nostru, în ultimii şapte ani. Ne delimităm de genul asta de politică! Mizele şi ambiţiile personale nu trebuie urmărite de niciun membru PNL, cu atât mai mult de către preşedintele în exerciţiu, în detrimentul mizelor partidului şi ale guvernării”, precizează liberalii care îl susţin pe Cîţu.
„Apel la responsabilitate şi decenţă!  În legătură cu ultimele apariţii publice ale preşedintelui PNL, Ludovic Orban, echipa celor care susţin candidatura lui Florin Cîţu dezaprobă comportamentul lipsit de fair-play politic si declaraţiile acestuia care aduc grave prejudicii partidului nostru. Considerăm că este dezonorant pentru preşedintele PNL să susţină campania de linşaj public împotriva premierului susţinut de Partidul Naţional Liberal. Nu a mai existat niciodată în istoria PNL un astfel de moment şi este de dorit să nu mai existe altul nici în viitor”, arată un comunicat de presă.
Sursa citată mai spune că este nepermis ca Ludovic Orban să îl atace pe preşedintele Klaus Iohannis, cel mai solid partener politic al PNL în ultimii şapte ani.
„Facem apel la actualul preşedinte al PNL să nu mai încurajeze acuzaţii grave şi derapaje de limbaj la adresa premierului liberal. Este de nepermis ca liderul PNL să-l atace pe Preşedintele României, cel mai solid partener politic al partidului nostru, în ultimii şapte ani. Ne delimităm de genul asta de politică! Mizele şi ambiţiile personale nu trebuie urmărite de niciun membru PNL, cu atât mai mult de către preşedintele în exerciţiu, în detrimentul mizelor partidului şi ale guvernării. Atacarea propriilor colegi, a guvernării şi a Preşedintelui României este contraproductivă pentru partidul nostru, iar campania internă pentru funcţia de preşedinte al PNL ar trebui să fie o competiţie onestă, corectă, nu o răfuială de ordin personal, care să ne vulnerabilizeze în faţa adversarilor”, mai indică sursa menţionată.
De asemenea, liberalii care îl susţin pe Florin Cîţu la funcţia de preşedinte al PNL îndeamnă la unitate în partid şi după Congresul din 25 septembrie.
„Trebuie să fim uniţi acum şi vom fi şi mai uniţi, după 25 septembrie. Florin Cîţu îi va aduce pe toţi liderii partidului la aceeaşi masă, indiferent de opţiunea exprimată. Iar deciziile se vor lua în echipă, şi nu unilateral! Vom pune în prim-plan guvernarea! Performanţele obţinute arată rezultate de necontestat. Creşterea economică de 13%, anunţată de INS, dovedeşte că România este pe calea cea bună! Iar Florin Cîţu este singurul lider capabil să guverneze România, cel puţin până în 2024. În acest sens, nominalizarea noului ministru de Finanţe, Dan Vîlceanu, propus de premier, este un pas extrem de important şi vom susţine această candidatură, mâine, în cadrul şedinţei BPN. Facem apel la responsabilitate! Şi ne delimităm de toate discursurile sau acţiunile care pot slăbi atât guvernarea, cât şi viitorul PNL!”, conchide comunicatul de presă.
Documentul este semnat de Raluca Turcan, Rareş Bogdan, Emil Boc, Alina Gorghiu, Ciprian Ciucu, precum şi mulţi alţi lideri de filiale liberale.
Preşedintele PNL Ludovic Orban a susţinut că dezvăluirile recente despre trecutul premierului Florin Cîţu afectează formaţiunea care înregistrează o „pierdere masivă de încredere”. El a comentat şi apariţia publică a premierului alături de preşedintele Klaus Iohannis la Ziua Marinei, susţinând că aceasta nu este, în opinia sa, „un semnal public de susţinere” din partea şefului statului pentru premier.
Orban a mai spus că  nu l-ar mai fi susţinut pe Florin Cîţu pentru funcţiile care au dus la ascensiunea politică a acestuia în situaţia în care ar fi avut datele despre trecutul său care au apărut recent în spaţiul public.

 

Tag-uri: Citu, Orban
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ