Echipa feminină de spadă a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial

| 11 aug, 2013

Echipa feminină de spadă a României a cucerit medaliile de bronz la Campionatele Mondiale de la Budapesta, duminică, după ce a învins Franţa, cu scorul de 33-28, în finala mică.

Practic, Ana Maria Brânză, campioana europeană la spadă, a adus victoria echipei noastre, după ce înaintea ultimului duel, în care a întâlnit-o pe Josephine Jacques Andre Coquin, scorul era egal, 25-25. Franţuzoaica a condus cu 26-25 şi 27-26, dar Ana a reuşit să întoarcă scorul (28-27) şi apoi s-a desprins decisiv în ultimele secunde (30-27).

Franţa a condus marea majoritate a meciului, dar România a fost la o singură tuşă (18-19) în timpul duelului dintre Brânză şi Lauren Rembi. Simona Pop a reuşit egalarea (25-25), după un meci excelent cu Auriane Mallo (4-1), iar Ana Maria Brânză a adus victoria, conform Agerpres.

România (Ana Maria Brânză, Simona Pop, Raluca Sbârcia, Maria Udrea) a trecut în primul tur de Danemarca, scor 45-14, în optimi a învins Venezuela cu 45-30, pentru ca în sferturi să câştige, cu 36-32, în faţa Coreei de Sud (Choi Eun-sook, Choi Hyo-joo, Choi In-jeong, Shin A Lam), vicecampioană olimpică anul trecut la Londra.

Echipa noastră, care câştigase ultimele două titluri mondiale (2011 la Catania şi 2010 la Paris), a fost dominată de Rusia (Ana Sivkova, Violetta Kolobova, Iana Zvereva), fetele noastre reuşind să îşi adjudece doar două dueluri din cele nouă, prin Maria Udrea (3-1 cu Ana Sivkova) şi Ana Brânză (6-5 cu Iana Zvereva şi 11-9 cu Sivkova), prea puţin pentru a conta cu adevărat, relatează Agerpres.

România are deja două medalii la Mondialele de la Budapesta, ambele la sabie masculin, bronz prin Tiberiu Dolniceanu şi argint pe echipe.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ