Echipa lui Morar de la Parchetul General a încercat sa îl ingroape pe Nițu

| 28 mai, 2013

Pe ultima sută de metri, expeditiv și cu o viteză greu de justificat, echipa lui Morar a dezamorsat mai multe dosare cu potențial exploziv.

Schimbarea de echipă de la Parchetul General pare să fi fost folosită ca pretext pentru o ultimă manipulare grosolană. Pe ultima sută de metri, expeditiv și cu o viteză greu de justificat, echipa lui Morar a dezamorsat mai multe dosare cu potențial exploziv. Unele dintre acestea sunt deja cunoscute publicului și fac referire la acuze aduse premierului Victor Ponta. Ne referim desigur la acuzele de plagiat ridicate de gruparea Neamțu, Papahagi și Ofițeru în legătură cu cartea publicată de premier în 2010, dar și la acuzele de uzurpare a calității oficiale la Consiliul European.

Alte acuzații se refereau la Dan Voiculescu și presupusa sa colaborare cu Securitatea. Și unele și altele, acuzații grele, de natură a provoca daune maxime unei cariere politice, în caz că s-ar fi dovedit fondate. Aici intervine distinsa echipă de procurori posesori de mandate interimare. Toate aceste acuze sunt retrase cu rapiditate, pe ultima sută de metri, chiar înainte ca echipa nouă a lui Tiberiu Nițu să intre în pâine. Or, aceste acuzații nu datează de ieri, alaltăieri... Având în vedere gravitatea acestor acuzații, cât și persoanele vizate, se impune un răspuns cât mai clar din partea lui Daniel Morar: de ce nu s-au lucrat până acum, de ce s-au soluționat în ultima clipă a unui mandat și așa grevat de caracterul său interimar? Oare pentru ca erau de fapt dosare foarte slabe?

Această rezolvare in extremis lasă prea multe semne de întrebare. Cea mai plauzibilă explicație ar fi să dăm vina pe natura umană. Echipa lui Morar a vrut să lase loc de bună ziua și a detonat controlat toate aceste petarde și bombițe, recunoscând prin acest gest că miza lor era una eminamente politică. Sau poate lucrurile sunt mult mai grave și mai urâte, iar interimarul Morar, căruia debarcarea sa forțată s-a văzut cât de greu i-a căzut la stomac, a vrut să mai dea o ultimă lovitură dublă la adresa USL. Nu cumva s-au închis dosarele în mod voit în ultima clipă, pentru a crea impresia că răspunderea revine noilor veniți la conducerea Parchetului General? O astfel de percepție indusă cu rea-voință ar dăuna în egală măsură noilor procurori și celor vizați de aceste dosare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ