Echipa masculină de sabie a României a câştigat medalia de argint la Campionatului Mondial

| 10 aug, 2013

Echipa masculină de sabie a României a obţinut, sâmbătă seară, medalia de argint la Campionatele Mondiale de scrimă de la Budapesta, după ce a fost învinsă în finală de Rusia, scor 45-38.

Tricolorii (Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Ciprian Gălăţanu, Iulian Teodosiu) au început bine finala şi aveau 6-2 după asalturile lui Dolniceanu în faţa lui Veniamin Reşetnikov. Alin Badea a avut apoi 9-5 în disputa cu Nikolai Kovalev, dar în cele din urmă rusul a făcut ca diferenţa să fie minimă, 10-9. Aleksei Iakimenko a adus avantaj ruşilor în meciul următor, cu Ciprian Gălăţanu, iar Reşetnikov (cu Badea) şi Iakimenko (în faţa lui Dolniceanu) au mărit avantajul campioanei mondiale la 25-17. Ecartul s-a menţinut până la final, cu mici variaţii, astfel că Rusia s-a impus cu 45-38 şi a cucerit medaliile de aur, conform Agerpres.

România câştigase aurul mondial în această probă în 2009 (Antalya), în vreme ce Rusia s-a impus la ultimele două ediţii ale Mondialelor (Paris 2010 şi Catania 2011).

Sabrerii români au învins în sferturile de finală Ungaria, cu 45-44 şi au trecut cu acelaşi scor în semifinale şi de Belarus. Pe lista concurenţilor în această probă, România este reprezentată de Alin Badea, Tiberiu Dolniceanu, Ciprian Gălăţanu şi Iulian Teodosiu.

Tiberiu Dolniceanu, medaliat cu bronz la Budapesta în proba individuală, Alin Badea, Ciprian Gălăţanu şi Iulian Teodosiu au trecut în şaisprezecimi de Australia, cu scorul de 45-15, în optimi au învins Polonia cu 45-37, iar în sferturile de finală au dispus de Ungaria la diferenţă de o singură tuşă, 45-44.

Pentru delegaţia României este a doua medalie la Mondialele de la Budapesta, după bronzul cucerit în proba individuală de sabie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ