ECONOMICA.net: S-a inventat aparatul de făcut bere. Îţi mai trebuie doar apă

| 19 aug, 2013

Un producător de băuturi răcoritoare şi bere din Alaska a inventat un aparat portabil care face bere dintr-un concentrat. Trebuie să adaugi doar apă.

Săptămâna aceasta a intrat în producţie primul aparat portabil care poate face bere dintr-un concentrat şi apă cu CO2. Se numeşte "carbonator", arată ca un pahar cu capac în care se află o mini cuvă de carbonatare  şi poate produce jumătate de litru de bere dintr-un singur concentrat. "Am comandat deja ambalajele, iar berea a intrat în sistemul de producţie", scria săptămâna aceasta pe pagina oficială compania producătoare, Pat’s Backcountry Beverages.

Cum fruncţionează

Pentru a produce berea, trebuie să puneţi jumătate de litru de apă în pahar, să vârsaţi concentratul în cuva denumită de producător eco2Activator, să puneţi un capac şi să agitaţi. Secretul aparatului constă de fapt dintr-o pundră produsă din bicarbonat de sodiu şi acidul citric care carbonatează băutura. Pudra se află într-un compartiment separat astfel încât să nu se amestece cu aroma băuturii. Carbonatorul poate fi folosit şi pentru a produce alte răcoritoare carbogazoase, singura diferenţă fiind concentratul folosit.

În ceea ce priveşte concentratul de bere, acesta este creat prin tehnologia “Hybrid Brewing” inventată de Pat Tatera, patronul Pat’s Backcountry Beverages. Prin această tehnologie, Pat a reuşit să creeze un sirop de bere, eliminând apa din procesul de fabricaţie.

Un "carbonator" costă online, pe site-ul companiei,aproape 40 de dolari.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ