Economica.net: Şomajul s-a redus cu 56.000 de persoane în semestrul I

| 28 aug, 2013

389.000 de persoane au ieşit din şomaj în prima jumătate a anului, în vreme ce doar 333.000 au intrat în şomaj în aceeaşi perioadă, anunţă Guvernul într-un comunicat citat de Econ0mica.net.

În luna iunie 2013, faţă de decembrie 2012, a crescut numărul salariaţilor cu 70,6 mii persoane. Au încetat activitatea 22,6 mii persoane, ponderea cea mai mare fiind în industria energetică (5,5 mii persoane), intermedieri financiare şi asigurări (3,5 mii persoane), industria metalurgică (2 mii persoane), substanţe chimice (1,1 mii persoane). Pe de altă parte, au început activitatea 93,2 mii persoane, cei mai mulţi angajaţi noi fiind în activităţi de servicii suport (21,6 mii persoane), construcţii (11,3 mii persoane), agricultură (9,5 mii persoane), hoteluri şi restaurante (9,4 mii persoane), industria alimentară (2,8 mii persoane), precizează sursa citată.

"Faptul că în construcţii a crescut numărul angajaţilor, atât în iunie faţă de decembrie (de la 344,8 mii la 356,1 mii), cât şi iunie 2013 faţă de iunie 2012 (cu 2,9 mii persoane), arată că nu a existat o influenţă negativă a politicii bugetare privind investiţiile. Totodată, faptul că principalele sectoare în care s-a redus numărul salariaţilor sunt sectoare cu salariu de ramură peste salariul mediu pe economie arată că nu a existat o influenţă negativă a politicii de creştere substanţială a salariului minim", se arată în comunicatul Guvernului.

Guvernul precizează că datele privind "situaţia reală a şomajului din România" din primul semestru al acestui an sunt bazate pe "informaţiile corecte" furnizate de Comisia Naţională de Prognoză şi Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că relansarea investiţiilor din bani europeni şi de la bugetul de stat trebuie să fie o prioritate majoră a Guvernului, trăgând totodată un semnal de alarmă cu privire la faptul că şomajul este în creştere.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ