Șefa ANAF, anunț neașteptat despre "închisoarea pentru datornici"

| 01 oct, 08:45

ANAF nu are rolul să facă dosare penale și să aplice amenzi. Asta a declarat președintele instituției, Mirela Călugăreanu, invitată la „Legile Puterii”, de la Realitatea TV.

Șefa ANAF a explicat că se fac demersuri ca ANAF-ul să devină mai „prietenos” cu contribuabilii. Modificarea legii evaziunii fiscale va include niște praguri ce vor permite datornicilor care își achită datoriile să nu ajungă la închisoare, a mai spus Mirela Călugăreanu.

Mirela Călugăreanu spune că ANAF nu are rolul să facă dosare penale.

"Inițiativa de modificare a legii evaziunii fiscale a introdus un element de noutate față de ce ne spune acum legea 241 din 2005, s-a propus acolo introducerea unor praguri, de 10 mii de euro, de 100 de mii de euro, peste 100 de mii de euro, aceste praguri subliind faptul că dacă contribuabilul își achită acele prejudicii, nu se mai duce la închisoare", a explicat președintele ANAF.

În prezent, pe legea evaziunii fiscale, indiferent că ai un prejudiciu de 1 leu sau un milion, legea e foarte clară, sancțiunea cu privarea de liberatate există.

"Noi de dorim să ne colectăm impozitele și taxele, rolul nostru nu este să aplicăm amenzi sau să facem dosare penale. Modificarea propusă reprezintă o șansă ca noi să ne colectăm banii și s-au introdus aceste praguri în baza unor analize statistice pe care noi le-am făcut vis-a-vis de istoricul celor 18 mii de sesizări penale pe care ANAF-ul le-a formulat în timp și spațiu și de asemenea am avut în vedere și practica europeană în materie", a mai spus Mirela Călugăreanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ