Șefa diplomației columbiene: Traficul de droguri din America Latină, cauzat de consumul din Europa și SUA

| 18 sep, 09:35

Va fi dificil pentru America Latină să oprească traficul de droguri atât timp cât consumul va rămâne atât de mare în Europa și Statele Unite, a acuzat joi ministrul de externe columbian María Ángela Holguín, în vizită în Panama, potrivit AFP.

"Sperăm că țările consumatoare vor avea de asemenea rezultate, deoarece atât timp cât va exista un atât de mare consum în SUA și Europa, ne va fi dificil (în America Latină) să ieșim din comerțul cu droguri", a insistat șefa diplomației columbiene într-o conferință de presă cu omoloaga sa din Panama, Isabel de Saint Malo.

Ea a răspuns astfel președintelui american Donald Trump, care a amenințat recent că nu va mai considera Columbia ca partener de încredere în lupta împotriva traficului de droguri.

Columbia și Panama "realizează aproape 70% dintre capturile de droguri din întreaga regiune", a afirmat ministrul de externe columbian.

"Este surprinzător să constatăm că o țară de mai la nord nu are rezultate mai bune", a adăugat ea, făcând referire implicit la Statele Unite.

Statele Unite sunt prima țară consumatoare de cocaină, un stupefiant produs în principal în Columbia, Peru și Bolivia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ