Șeful Direcției pentru Agricultură din Constanța, reținut de DNA pentru 5 infracțiuni

| 27 apr, 16:35

Boris Parpală, șeful Direcției pentru Agricultură din Constanța a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru săvârșirea a cinci infracțiuni, printre care: evaziune fiscală, spălare de bani și folosirea influenței pentru obținerea de foloase pentru sine.

Parpală va fi prezentat marți în fața magistraților Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit comunicatului DNA, șeful instituției este acuzat de 24 de acte materiale de folosire a influenței pentru a obține bani sau bunuri pentru sine, evaziune fiscală, și spălare de bani.


În perioada 1 ianuarie 2012 — 3 aprilie 2015, Parpală, în calitate de administrator de drept și ulterior de fapt al unei societăți comerciale, a înregistrat în contabilitatea acesteia operațiuni fictive și cheltuieli nereale, diminuând astfel baza impozabilă, cu efectul prejudicierii bugetului de stat. În 2013, inculpatul, împreună cu firma respectivă, a investit o parte din sumele obținute ca urmare a contractelor încheiate cu cele 24 de unități administrativ teritoriale, menționate mai sus, pentru concesionarea unui teren în județul Constanța, înființarea unei livezi și edificarea unei construcții pe terenul respectiv, ascunzând astfel originea ilicită a sumelor respective", se arată în comunicat.

În februarie 2014, el a transmis în mod fictiv părțile sociale deținute la firma respectivă către o persoană, deși ulterior acestui moment a continuat să beneficieze de activitatea societății și a continuat să efectueze operațiuni comerciale în numele acesteia, cu scopul îngreunării urmăririi penale.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul IPJ Constanța și Serviciului de Operațiuni Speciale Constanța.

 

Citeşte şi: Gabriel Stan, viceprimar al Constanţei, la DNA: I-am adus un pachet lui Radu Mazăre, dar am greşit destinaţia

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ