Elena Udrea anunţă că va candida ca independent la alegerile parlamentare

| 05 oct, 19:56

Fostul ministru Elena Udrea a anunţat miercuri că va candida ca independent la alegerile parlamentare din luna decembrie.

Anunţul a fost făcut la sediul instanţei supreme, unde s-a desfăşurat un termen în dosarul "Gala Bute". 

"Cred că, în logica a ceea ce am făcut eu ca om politic, cu bune şi cu rele, am obligaţia să candidez la aceste alegeri. Voi candida ca independent la alegerile din decembrie. Sunt un om politic care îmi asum tot ce am făcut, am vorbit întotdeauna şi despre lucrurile ascunse care se întâmplă cu clasa politică, am vorbit şi despre finanţarea partidelor, despre relaţia obscură dintre partide şi mediul de afaceri. Nimeni nu a vrut să asculte ani de zile. Acum se prefac cu toţii că nu au ştiut, alţii îşi pun ipocriţi mâna la ochi. Cred că este nevoie de oameni politici, într-o clasă politică timorată, slabă, cum nu a fost niciodată, care să aibă curajul să spună adevărul şi să aibă curajul să lupte, după decembrie 2016, ca România să nu încapă pe mâna acestui sistem. (...) Nu vreau să fac rău Partidului Mişcarea Populară, nu vreau să afectez în niciun fel competiţia electorală în care partidul intră şi, ca urmare, am ales să candidez ca independent. În zilele următoare, voi prezenta propunerile legislative", a declarat Elena Udrea. 

Ea a adăugat că nu s-a consultat cu Traian Băsescu în legătură cu viitoarea sa candidatură la alegerile parlamentare. 

"Nu-mi doresc niciun fel de beneficiu personal, nu doresc nicio funcţie, maxim - ceea ce aş intenţiona să obţin - un loc în Comisia de control al SRI-ului. Poate chiar cel de preşedinte, pentru că oricum cei care se află acum în aceste funcţii sunt nişte cârpe. (...) Nu m-am consultat cu Traian Băsescu, din acest moment drumurile noastre se despart. (...) Probabil că nu ar fi fost de acord cu candidatura mea, de aceea spun că, în ceea ce priveşte această campanie, avem drumuri diferite", a spus Udrea. 

Ea a susţinut că viitoarea sa campanie electorală va fi "foarte ieftină": "În sensul în care voi strânge semnăturile în stradă, fac un apel pe Facebook, cei care doresc să mă sprijine, pentru că timpul este foarte scurt. (...) Va fi o campanie mult pe internet, o să iau de la dl Cioloş (postaci - n.r.), că aţi văzut că are aşa de mulţi încât, probabil, în această campanie, că tot nu candidează, o să-mi dea şi mie cu împrumut". 

Fostul ministru a opinat că Traian Băsescu fiind lider de partid nu crede că ar putea să o ajute. 

"Evident că mi-aş dori foarte mult ca, în calitate de parlamentar, să votez un Guvern condus de Traian Băsescu, pentru că nu cred că există în România un om mai bine pregătit care să poată să ocupe această funcţie. Povestea aceasta cu 'nu numesc urmăriţi penal', sigur, dacă mai stăm puţin o să fie şi dânsul - domnul Iohannis adică, şi doar statutul de preşedinte şi imunitatea prezidenţială îl scutesc de a fi urmărit penal, eu aş spune că aşa a zis şi Traian Băsescu în 2012 - 'nu-l numesc pe Victor Ponta'. Nu poţi să ignori votul cetăţenilor. Dacă oamenii vor vota într-un anume fel şi dacă partidele politice vor face o construcţie guvernamentală care să îl aibă ca premier pe Traian Băsescu sau un alt lider politic cu dosar penal, nu cred că domnul Iohannis se poate opune", a susţinut Elena Udrea. 

Ea a criticat sistemul actual care, după cum consideră fostul ministru, nu face nimic în afara unui "spectacol" mediatic. 

"În afara acestui spectacol, cu mine la ÎCCJ, cu alţi lideri politici - sigur, doar aceia care trebuie mânjiţi ca imagine, în afară de spectacolul acesta al cătuşelor, în realitate nimic bun nu se întâmplă în România, de la faptul că nu există nicio investiţie care să se deruleze în acest moment, de la faptul că nu sunt aduşi bani europeni cu acest guvern, la faptul că justiţia nu e doar despre oameni politici, justiţia este despre milioane de români care nu îşi găsesc dreptatea în această ţară şi nimeni nu spune lucrul acesta", a mai spus Elena Udrea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ