Elena Udrea devotată trup şi suflet PDL-ului

| 11 aug, 2013

Elena Udrea este mai mult decât implicată în MP legătura sa cu noul partid fiind, evident, Traian Băsescu. În acest context, PDL a reacţionat inevitabil fluturându-i doamnei Udrea excluderea din partid, ceea ce a determinat-o să-şi afirme public vasalitatea faţă de Blaga în PDL. Este însă un armistiţiu conjunctural, calculele Elenei Udrea fiind probabil acelea că, deocamdată, poate fi mai de folos PMP din interiorul PDL decât din afara lui.

Relaţia Elenei Udrea cu PDL este una a contrastelor. Când atacă leadershipul lui Vasile Blaga, când se repliază şi declară senin că nu s-a întâmplat nimic. Pentru cei care nu şi-au dat încă seama, discursul celei mai celebre blonde de pe scena politică seamănă izbitor cu cel al lui Traian Băsescu. Nu degeaba declara şeful statului, în urmă cu câteva luni, că Elena Udrea este unul dintre politicienii pe care i-a format, susţinând totodată că va fi un politician de prim-plan.

Asumarea de către Elena Udrea a modelului politic Traian Băsescu nu are însă darul de a fi un motiv de mândrie. Fără îndoială, sub tutela şefului statului, Elena Udrea a avut o ascensiune fulminantă, bifând pe rând funcţii de prim rang – şefă a Cancelariei prezidenţiale, parlamentar PDL, ministru cu fonduri la discreţie în Guvernul Boc. Cu alte cuvinte, Elena Udrea realizat în mai puţin de 10 ani cât nu reuşesc majoritatea oamenilor politici într-o cariera întreagă.

Problema politicienei blonde este însă aceea că întreaga carieră a fost construită sub preşedintele Băsescu al cărui ultim mandat se încheie în 2014. Iar în lipsa celui care a promovat-o pe culmile politicii, decăderea s-ar putea să fie la fel de rapidă ca si ascensiunea.

Fiindcă este lesne de înţeles că Elena Udrea este într-o etapă a căutărilor. A ratat şefia PDL în faţa lui Vasile Blaga, iar de la acel
moment a avut o retorică dizidentă în raport cu actuala conducere a formaţiunii democrat-liberale. S-a avansat scenariul preluării conducerii Partidului Mişcarea Populară, însă respinsă de alți corifei ai președintelui, Elena Udrea s-a mărginit în a anunţa numele viitorului preşedinte interimar, fiind nevoită să rămână în expectativă în ceea ce priveşte o mutare cu arme şi bagaje de la PDL la PMP.

O abordare cel puţin nepotrivită - nu poţi să anunţi cine va fi preşedintele noului partid, când tu faci parte din alt partid, înainte ca partidul respectiv să existe de facto. Dincolo de false aparenţe, Elena Udrea este mai mult decât implicată în MP legătura sa cu noul partid fiind, evident, Traian Băsescu.

În acest context, PDL a reacţionat inevitabil fluturându-i doamnei Udrea excluderea din partid, ceea ce a determinat-o să-şi afirme public vasalitatea faţă de Blaga în PDL. Este însă un armistiţiu conjunctural, calculele Elenei Udrea fiind probabil acelea că, deocamdată, poate fi mai de folos PMP din interiorul PDL decât din afara lui. În altă ordine de idei, atacurile tăioase ale Elenei Udrea s-au temperat pentru moment, dar vor fi reactivate atunci când Traian Băsescu va considera că este oportună o asemenea mutare.

Rămâne de văzut pe ce drum o va apuca Vasile Blaga la următorul Colegiu Director al PDL. Vocile care contestă lipsa de autoritate a preşedintelui democrat-liberal tind să se amplifice în partid, iar Vasile Blaga va fi nevoit să pună piciorul în prag. Riscul este însă acela ca o reactivare a disputelor Blaga-Udrea să se soldeze şi cu importante pierderi pentru un un PDL aflat deja cu un picior în groapă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 aug, 2013
vasile
Ce nu....
Ce nu va e clar???!coarda tot coarda ramane pana moare si zdreanta la fel.
12 aug, 2013
mircea
udrea devotata cu trupul PeDeLerelor
ce sa mai faceti cu o piranda uzata,stearpa si espirata Poate e buna la Partidul Miscarea Pulara
11 aug, 2013
Locotenent -col. Ion al Mariei
PDL, Quo vadis ?
Ulisse a conceput cu proverbiala istetime un cal din lemn pentru a cuceri Troia din interior si a reusit...in cazul Elenei Udrea problema pare a fi asemanatoare, dar probabil tinta urmarita nu este demolarea definitiva a PDL, ci doar castigarea puterii in mod pasnic, cinstit si absolut meritat...pana in mai 2014, la alegerile parlamentare mai e putin, rezultatul democrat-liberalilor va fi cu siguranta unul atat de prost, incat o Conventie nationala va da castig de cauza celui mai merituos membru, cel mai vocal, demn si pertinent, Elena Udrea...pasii urmatori vor fi mult mai simpli...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ