Elena Udrea – farul călăuzitor al Dreptei

| 04 aug, 2013

Fosta blondă de la Cotroceni dă dovadă în aceste zile de un excez de zel ieşit din comun. Până şi în vacanţă Elena Udrea nu lasă deoparte politică, scandalurile sau susţinerea necontenită a lui Traian Băsescu. De pe plajă, Udrea pregăteşte noi strategii de unificare a dreptei sub îndrumarea şi stricta sa atenţie.

Deputatul, încă PDL, a luat o pauză de la statul la plajă şi întâlnirile cu colegii de partid, şi a oferit un interviu în care a făcut o analiză a situaţiei actuale a „dreptei” din România. Se pare că în România a devenit o modă să vorbeşti despre unificarea dreptei, iar odată la câteva luni un alt lider al partidelor de dreapta oferă noi modalităţi prin care să se unifice toate formaţiunile de pe partea dreaptă a eşicherului politic.

Elena Udrea a ţinut să invite PDL, PMP, FC, Noua republică, dar şi PNL să îşi unească forţele. Desigur, ceea ce propune Udrea este pur utopic. Aceasta vrea o unificare cu PNL, dar doar după ce va fi dat afară de la guvernare de PSD şi nu va mai fi Antonescu preşedinte. Aceste încercări de a destabiliza USL prin insinuări ale unor negocieri între PNL şi celelalte formaţiuni de dreapta sunt fantezii ale Elenei Udrea, care s-a rupt de realitatea politică românească de ceva vreme.

Spre buna informare a Elenei Udrea, aceasta ar trebui să verifice ultimele sondaje care arată că USL rămâne la acelaşi procent, în schimb partidul / partidele în care se află dumneaei se afundă în mediocritate.

Aceste încercări ale Elenei Udrea de a uni dreapta au la bază şi declaraţiile care au catalogat-o ca fiind bună de preşedinte de partid sau de candidat la prezidenţiale. Udrea are impresia în acest moment că este un fel de „Guru” al formaţiunilor de dreapta şi le dă un mesaj foarte clar că în jurul ei ar trebui să se unească.

Udrea uită momentul de la alegerile parlamentare când, din acelaşi motiv măreţ al unificării dreptei Româneşti, s-a creat ARD. A fost destul de evident „gradul de coagulare” al dreptei, având ca lideri pe Blaga, Udrea, Papahagi, Neamţu, MRU şi Pavelescu.

Elena Udrea visează frumos, pentru ea, însă realitatea a demonstrat că dreapta nu poate fi decât destrămată, pentru că toţi cei care au condus partidele ce se situează pe această parte a eşicherului politic au vizat doar interesul personal. Şi pentru Udrea nu poate fi vorba decât despre un asemenea interes. Ea tot speră că se vor adeveri afirmaţiile de complezenţă ale lui Traian Băsescu spuse la o întâlnire cu organizaţiile de femei, cum că ea ar putea fi un candidat la prezidenţiale.

Fostul ministru al Turismului, sau ministrul Telegondolă, speră ca prin atragerea de partea ei a mai multor formaţiuni politice să beneficiezi de o susţinere destul de mare, astfel încât să poată să candideze la o funcție importantă în stat. Însă, Udrea nici măcar nu ştie în acest moment în ce partid este. Cum ar vrea aceasta să unifice dreapta, dacă ea se află în dubiu în ce partid de dreapta să fie?

Aşa cum Cezar Preda îi sugera, Elena Udrea ar trebui mai întâi să renunţe la duplicitate şi abia apoi să vorbească despre unificarea dreptei. Atâta timp cât ea vorbeşte din postura unei persoane care nu ştie în ce partid se află, dorinţa ei măreaţă de a uni dreapta este umbrită de ipocrizia dumneaei.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ