Elena Udrea manipulează cum respiră

| 30 aug, 2013

Elena Udrea alege să prezinte doar datele statistice care îi convin, după modelul mentorului său politic de la Cotroceni.

Încercând să se ridice la înălțimea pretențiilor lui Traian Băsescu, care o împinge înspre postura de candidat prezidențial, Elena Udrea dă semne vădite de disperare. Incapabilă să genereze un proiect politic credibil pe care să își construiască o asemenea candidatură și în lipsă de teme veritabile de atac la adresa unei guvernări care a performat până acum peste așteptări, pupila lui Traian Băsescu a ajuns până acolo încât manipulează până și datele statistice.

"În şedinţa de Guvern din 14 august, acesta (n.a. - Victor Ponta) s-a lăudat că în luna iulie au venit 730 de milioane de euro din fonduri europene. Toată presa a înghiţit găluşca servită de Victor Ponta pe nemestecate. Adevărul este însă altul - datele Ministerului de Finanţe privind execuţia bugetară pe primele şapte luni ale anului, făcute publice ieri, arată că, în 2013, au fost absorbite 3,879 miliarde de lei, adică 875 de milioane de euro. În scădere cu 0,6% (aproape şase milioane de euro) faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut", susţine Elena Udrea, într-o postare pe blogul său.

”Adevărul” invocat de Elena Udrea este însă o manipulare grosolană care îl face invidios chiar şi pe Traian Băsescu. În fapt, rata de absorbţie la care se referă Udrea provine exclusiv din proiectele derulate de instituţiile publice. Numai că, spre deosebire de perioada în care blonda cea mai dragă lui Traian Băsescu se afla la guvernare, o mare parte din banii europeni atraşi s-au dus către mediul privat.

Apetența mediului privat pentru accesarea de proiecte cu bani europeni reprezintă de altminteri unul dintre elementele cheie care au permis guvernării USL ca, în decurs de un an de zile, să tripleze rata de absorbție a fondurilor de la UE. Pe vremea guvernărilor PDL, când până și accesul la banii europeni se făcea de o manieră discreționară, funcție de relații și pile, oamenii de afaceri se fereau ca ”dracul de tămâie” să dezvolte proiecte cu fonduri de la UE pentru că trebuiau să cotizeze peşcheşul la curtea din Modrogan.

Reașezarea sistemului de gestiune a acestor fonduri pe baze corecte a reclădit însă nu doar încrederea Comisiei Europene, care a decis deblocarea majorității POS-urilor care fuseseră suspendate din pricina matrapazlăcurilor PDL-iste, ci și încrederea mediului privat. Iar ca urmare, cererile de finanțare înaintate de către operatorii economici privați au început să curgă. Așa se face că, din totalul celor peste 1,46 de miliarde de euro rambursate de către Comisia Europeană din Fondul de Coeziune, sectorul public a încasat 876 milioane euro, iar restul a mers către sectorul privat, stimulând creșterea economică și crearea de locuri de muncă.

Elena Udrea alege însă să prezinte doar datele statistice care îi convin, după modelul mentorului său politic de la Cotroceni. Ea arată astfel că, asemenea lui Traian Băsescu, nu a învățat nimic din experința ultimilor ani și continuă să îi disprețuiască pe români, mințindu-i în față. Minciuna are însă picioare scurte și, bazându-se pe forța ei motrice pentru a strânge capital electoral, Elena Udrea nu va putea deveni niciodată un candidat serios pentru Palatul Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 aug, 2013
Crina Laurentia Antonescu
Ba, Stoico, ba !
Ba, Stoico, ba ! Esti neam prost, dar nici n-ar trebui sa ma mir sau sa ma supar : la mecla aia de poponar si la banii primiti de la varanul basinos in direct esti in stare sa bei toata Haznaua...P.S. Esti atat de nespalat incat iti simt mirosul prin laptop...sunt nevoit sa trag apa peste tine !
30 aug, 2013
sonia
catre OFticosii de la PDL si restul erorilor....
vad ca basistii astia sunt peste tot gata -bloguri,forum.situri-de CALOMNIE si Denigrare specifice Securitatii ceausiste!!

-DA !!ofticatilor basistii Rata de A. a crescut ENORM fata de perioda voastra si va TOT creste si asta este si MOTIVUL ptr care CALOMNIATI si MINTITI ORDINAR -sunteti DISPERATI ca Guvernul USL face treaba si asta va aduce la turbare-siveniti cu minciuni!!
TURBATI !!!distrugatorilor de tara !

-
30 aug, 2013
cantautor economist
Daca Ponta si cu Udrea,oameni politici,aleg sa manipuleze datele prezentate cetatenilor,nu inteleg de ce o faci si Dta...
Adevarul gol-golut,este ca s-a triplat rata,ai dreptate,pe fondul cresterii absortiei din mediul privat...
Ce nu recunoaste VP si nici Dta,este ca Udrea are dreptate referitor la inabilitatea,inactivitatea,nepasarea institutiilor publice ,inclusiv guvern,la care rata scade fata de perioada analizata,(si normal ca insista pe asta)iar unde nu are dreptate Udrea(pentru ca la mediul privat a crescut rata),nu se prezinta o situatie ca sa stim de la ce data sunt depuse proiectele care au fost platite...
In ceea ce priveste peschesul pentru aprobare,sa dea Dzeu sa ai dreptate,dar ma indoiesc...
Recunosc ca imi place ca femeie D.Udrea,nu ca om poilitic,dar nu-mi bat joc de cifre...
30 aug, 2013
soare constantin
MANIPULATORULE STOICA!
Daca vrei sa stii cine a crescut rata absorbtiei vezi,rogu-te, cine a emis facturile decontate acum si nu cine beneficiaza de aportul tau de manipulator ordinar....
30 aug, 2013
sonia
Penibila goala !!!
hahahahah......Udrea Nuti nu poate avea dreptate in nimic dupa ce a condus DEZASTRUOS un minister -!!e un personaj disperat cu FUNDUL in sus care trece printr-o perioada de NEGARE -si restul PDL-inca NU le vine sa creada ca au pierdut PUTEREA si judecata ei e Tulbure !
-personajul in chiloti care isi arata fundul mare si creierul mic e in criza de DELIR, ca intreaga tabara basisto-pedelista!!!

-PDL+basescu=aceeasi legatura stransa ,ei se PREFAC separati ptr a lua VOTURI din mai multe directii !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ