Emil Boc: Alegerile prezidențiale din 2009 nu au fost FRAUDATE și nu aveau cum să fie

| 14 iun, 14:18

Fostul președinte al PDL Emil Boc a declarat, miercuri, la comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 că acest scrutin nu a fost fraudat și nici nu avea cum să fie fraudat în cadrul procesului electoral, menționând că întâlnirea de la Gabriel Oprea din seara votului nu avea "fizic" cum să influențeze rezultatele.

"Cred că nu există nicio urmă de îndoială că rezultatele nu sunt corecte în turul al II-lea al alegerilor prezidențiale, nu aveau cum să fie fraudate, într-un context politic în care PDL era singur în organizarea competiției electorale și toate celelalte partide erau de cealaltă parte a baricadei. A fost o bătălie foarte strânsă între cele două partide importante care au guvernat România și victoria s-a decis la nuanță, pe o greșeală de strategie politică la 1 decembrie a PSD și pe o prestație superioară a candidatului nostru la ultima dezbatere televizată", a afirmat Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca.

El a explicat că în fiecare secție de votare existau șase reprezentanți de la partidele concurente și doar unul al PDL.

"Eu am spus foarte clar și răspicat și sincer — alegerile din 2009 nu au fost fraudate și nici nu aveau cum să fie fraudate în cadrul procesului electoral. În fiecare secție din cele 21.000 de secții de vot, existau șase reprezentanți de la partidele care erau împotriva PDL și unul de la PDL. Toți aceștia au vegheat procesul electoral. (...) Credeți că în cele 21.000 ar fi acoperit candidații care erau împotriva PDL o eventuală tentativă de fraudă în favoarea candidatului PDL? Exclus, nu este posibil", a reiterat Emil Boc.

Întrebat de întâlnirea care a avut loc acasă la Gabriel Oprea în seara alegerilor, Emil Boc a susținut că nu are cunoștință de aceasta, nu a fost invitat și nu a participat.

"Nu am cunoștință despre această întâlnire, dar cu siguranță ea nu putea schimba rezultatul votului, nu avea cum fizic. Cum să modifice rezultatele de pe procesele verbale semnate de șapte reprezentați ai partidelor, care se centralizează la BEC, plus o numărătoare paralelă. Cine putea să modifice?", a adăugat Boc.

Comisia parlamentară de anchetă îi va chema la audieri săptămâna viitoare Laura Codruța Kovesi, Florian Coldea, Cosmin Gușă, Cătălin Cherecheș, Dan Nica, Andi Cristea, Mircea Dușa, a precizat președintele comisiei, Mihai Fifor.

Luni, începând cu ora 10,00 vor fi audiați Dan Nica, Andi Cristea și Mircea Dușa, iar marți de la ora 14,00 sunt invitați Laura Codruța Kovesi, Florian Coldea, Cosmin Gușă și Cătălin Cherecheș.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ