Emil Boc: Guvernul Ponta este guvernul reformelor eşuate

| 02 aug, 2013

Guvernul Ponta are doar reforme eşuate, una dintre ele fiind şi reforma constituţională, a spus, astăzi, fostul premier Emil Boc.

"Din punctul meu de vedere, reforma Constituţiei promovată de Guvernul Ponta este una din multele reforme eşuate ale actualului guvern. Dacă e să dăm un titlu actualului guvern de până acum, este Guvernul reformelor şi proiectelor eşuate", a subliniat Emil Boc.

El a spus, de exemplu, că reforma Constituţiei a fost "înmormântată", că reformei regionalizării i s-a pus "cruce", că reforma care viza şi privatizarea Oltchim a fost "îngropată" şi că "CFR marfă se zbate între viaţă şi moarte în fiecare clipă".

Emil Boc a vorbit şi de o "monstruoasă coaliţie" în ce priveşte proiectul de revizuire a Constituţiei. "Despre reforma constituţională ce să vă spun?! O monstruoasă coaliţie nu poate propune decât o monstruoasă constituţie. Şi-mi asum responsabilitatea la ceea ce spun. Pentru că nu poţi să propui un proiect de reformă a Constituţiei care distruge principiile fundamentale ale statului de drept, începând cu principiul separaţiei puterilor în stat şi continuând cu aberaţii legislative şi soluţii constituţionale care ignoră voinţa cetăţenilor", a menţionat Emil Boc.

Institutul de Studii Populare (ISP), Fundaţia Hanns Seidel, Centre for European Studies şi PDL au organizat, vineri, la Cluj, prima reuniune din ciclul "Democraţia Activă - Coaliţia pentru Constituţia cetăţenilor", dedicată dezbaterilor privind revizuirea Constituţiei şi moderată de Cristina Trăilă, director al Institutului de Studii Populare şi secretar executiv al PDL.

Potrivit organizatorilor, ciclul de dezbateri "Democraţia Activă - Coaliţia pentru Constituţia cetăţenilor" are ca temă centrală corecta informare a publicului asupra recentelor propuneri de revizuire a legii fundamentale, în special prin prisma acelor amendamente de natură să afecteze drepturile civile ale oamenilor - precum dreptul de iniţiativă legislativă al poporului sau validarea referendumului de către Parlament -, precum şi acele dispoziţii nou introduse susceptibile de a încălca principiul echilibrului puterilor în stat.

Printre participanţi s-au numărat fostul premier Emil Boc, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu, vicepreşedintele PDL Ioan Oltean şi secretarul executiv al PDL Radu Carp.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ