Șerban Nicolae detonează o nouă bombă: incredibil ce vrea să facă PSD-ul

| 19 mar, 10:22

Senatorul PSD Şerban Nicolae detonează o nouă bombă. Acesta vorbește în premieră despre posibilitatea retragerii din proiectul Parchetului European.

Asta în condițiile în care  Tudorel Toader a declanşat procedura pentru alegea procurorului cu funcţie de execuţie în EPPO din partea României, iar Laura Codruţa Kovesi candidează pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European.

„EPPO nu prea are acoperire constituțională în România”, a declarat senatorul PSD Șerban Nicolae pentru Europa Liberă. El spune că, potrivit Constituției, activitatea procurorilor români este organizată pe lângă instanțe. „Ar însemna că avem două categorii de procurori - cei constituiți în parchete pe lângă instanțele de judecată în România și procurori constituiți în parchete în afara țării”.

Reprezentanții României la EPPO sunt anticonstituționali, a precizat Nicolae, care a spus că, atunci când Ordonanța 8/2019 va ajunge la Senat, va cere armonizarea ei cu Legea fundamentală. Nicolae spune că aderarea la EPPO este o chestiune la nivel de guverne, nu este o instituție fundamentală a Uniunii Europene, pe bază de tratat.

„Procurorii români care lucrează acolo își pierd calitatea de procurori în România”, a spus senatorul PSD, care a precizat că doar procurorii delegați la EPPO, adică aceia care vor lucra pe plan național, își vor păstra calitatea.

„România nu trebuia să adere la EPPO! Noi ne-am cam grăbit. Sunt chestiuni de detaliu”, a spus Nicolae.

Procedura de selecție a reprezentanților României pentru Parchetul Europen (EPPO) este contestată de senatorul Iulia Scântei, de la PNL, care acuză politizarea recrutărilor și cere abrogarea ordonanței 8/2019.

Tag-uri: serban nicolae
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ