Eroul salvator din Dolj și blestemul eroinei Oana Furnică

| 26 apr, 2013

Cazul micuțului erou din Dolj, care a salvat un băiețel dintr-un puț adânc de 15 metri, readuce în actualitate povestea Oanei Furnică, care a fost autoarea unei salvări similare în 2001. Este povestea felului în care sunt tratați eroii în România.

Marian Becheanu, puștiul de 15 ani din Segarcea (Dolj), care a salvat un băiețel de 3 ani căzut într-un puț adânc, va fi premiat de comunitate. Primarul Nicolae Popa a declarat că, pe lângă bursa lunară, excursii, haine și jucării, lui Marian i se va construi o casă: „Ne-am hotărât să îi facem o casă. O să-i alocăm 300 de metri pătraţi, cumpărăm materiale de construcţii şi îi ridicăm o casă a lui”.

Povestea tânărului erou începe să semene din ce în ce mai mult cu aventura Oanei Furnică, un caz care a ținut prima pagină a ziarelor în țară și nu numai în 2001. Situația a fost identică, o fetiță căzută într-un puț îngust și adânc din orașul Voluntari a fost salvată de Oana, coborâtă pe o frânghie. Povestea a trezit emoții puternice, fiind transmisă în direct de televiziuni și preluată apoi inclusiv de canale media din străinătate.

Tânăra Oana, care provenea dintr-o familie cu dificultăți financiare, a devenit eroină peste noapte. Toată lumea vorbea despre salvarea miraculoasă a fetiței și despre Oana Furnică. A primit bani, cadouri, promisiuni, a acordat interviuri pentru presa americană, japoneză, spaniolă etc. Curând, a apărut și ideea să i se construiască o casă, dată fiind situația ei financiară dificilă.

Consiliul Județean Ilfov și Primăria Voluntari i-au construit casa, însă nu pe numele ei. Asta a costat-o, pentru că nu a putut să-și prelungească contractele cu furnizorii de utilități și a stat aproape un an fără curent electric. „Deși au promis că-mi dau casa, am aflat după aceea de la domnul Bebe Ivanovici (președintele CJ Ilfov la acea dată - n.red.) că mi-a fost dată doar în folosință și nu în proprietate. Contractul mi-a expirat, așa că mult timp nu am putut să închei contract cu cei de la lumină. Am sărbătorit Paștele pe întuneric, iar zilele acestea expiră din nou. Am făcut potecă la Consiliul județean să-mi reînnoiască acel contract, dar sunt amânată de la o zi la alta”, se destăinuia Oana într-un interviu acordat unui ziar central în urmă cu câțiva ani.

Oana e căsătorită acum și are trei copii. A dispărut aproape complet din atenția publicului, însă după ce a aflat pe pielea ei cum sunt tratați eroii în România, este foarte probabil că nici nu-și mai dorește camere de filmat îndreptate spre ea.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ