Erupție vulcanică în Japonia: 11 victime

| 23 ian, 10:32

Un mort și 10 răniți, marți, după erupția unui vulcan care a declanșat o avalanșă în apropiere de o stațiune montană aflată la nord-vest față de Tokyi, spun autoritățile nipone.

Persoana care a murit era membru al Forțelor de autoapărare. Acesta a decedat după ce a fost surprins de o avalanșa declanșată de erupție în timp ce participa la un antrenament,  scrie Agerpres.

Agenţia de meteorologie japoneză i-a îndemnat pe locuitorii din zonă să nu se apropie de muntele Kusatsu Shirane, după ce a detectat "o uşoară activitate vulcanică".

"Astăzi s-a produs o erupţie", a declarat un reprezentant al agenţiei menţionate, Makoto Saito, într-o conferinţă de presă, în care a lansat un avertisment în privinţa riscurilor de producere a altor avalanşe şi erupţii de cenuşă şi roci vulcanice.

Potrivit unui purtător de cuvânt al pompierilor, 10 persoane au fost rănite în acel incident, dintre care cinci se află în stare gravă.

Tag-uri: Japonia, Vulcan
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ