Europarlamentarul USR PLUS Dragoş Tudorache a iniţiat un amendament care permite accesul facil la testele COVID-19

| 30 apr, 16:25

Preşedintele executiv al PLUS, eurodeputatul Dragoş Tudorache, a precizat că a iniţiat un amendament şi a primit susţinerea colegilor din grupul Renew Euroepe care permite accesul facil şi fără discriminare financiară la testele pentru COVID-19.

Referitor la Certificatul UE COVID-19, Tudorache a spus că acesta va permite redeschiderea liberă a circulaţiei şi a adăugat că nu este un paşaport şi nu e un act obligatoriu, nediscrimând între cei vaccinaţi şi cei nevaccinaţi şi fiind valabil un an.

„Am iniţiat în cadrul grupului Renew din Parlamentul European - şi am primit o largă susţinere din partea colegilor mei - un amendament care să permită accesul facil şi fără discriminare financiară la testele COVID. Suntem într-un moment sensibil social, suntem cu toţii obosiţi şi tracasaţi de această criză sanitară, dar trebuie să înţelegem că ne apropiem de finalul acestei etape dificile. Avem, astăzi, acces la vaccinuri, datele ne arată că funcţionează şi am găsit o soluţie rezonabilă şi funcţională pentru redeschiderea activităţilor sociale şi economice. Ce mai avem nevoie în acest moment e să acţionăm echilibrat şi să ne asigurăm că siguranţa cetăţenilor este pe primul loc.
Am susţinut vaccinarea încă de la început şi m-am vaccinat împreună cu familia mea, pentru că înţeleg riscurile la care ne supunem şi pericolul pe care îl putem reprezenta pentru ceilalţi. Înţeleg la fel de bine stresul pe care ideea de vaccinare o poate provoca unor concetăţeni, dar există momente în viaţa noastră în care trebuie să acţionăm responsabil dincolo de graniţele propriului interes. Orice atitudine egoistă va duce invariabil la prelungirea crizei sanitare, va contribui la răspândirea virusului şi va pune în pericol viaţa şi sănătatea celor din jur.
În ceea ce priveşte certificatul UE COVID-19 care va permite redeschiderea liberei circulaţii, nu este un paşaport şi nu are statut de act obligatoriu, este accesibil celor care s-au vaccinat sau care au trecut prin boală, nu discriminează între cei vaccinaţi şi nevaccinaţi şi va fi valabil un an. Legislaţia şi platforma care permite implementarea acestui certificat sunt un adevărat tur de forţă din partea instituţiilor europene şi demonstrează că unitatea europeană poate aduce beneficii reale cetăţenilor europeni”, a scris Dragoş Tudorache joi pe Facebook.

 

Tag-uri: circulatie, covid, pasaport, UE
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ