Eurosport va difuza, în România, meciurile din Premier League

| 19 dec, 2013

Grupul Eurosport a semnat un contract cu Premier League privind drepturile de transmisie în Romania, în direct şi în exclusivitate, a primei ligi din campionatul englez de fotbal, începând din 21 decembrie şi până în anul 2016, potrivit unui comunicat, citat de Mediafax.

Eurosport deţine drepturile de transmisie în România pentru restul sezonului 2013 - 2014, precum şi pentru sezoanele 2014 - 2015 şi 2015 - 2016, conform anunţului de presă.

Astfel, versiunea în limba română a televiziunii Eurosport va transmite în direct cele mai interesante partide din cadrul fiecărei etape din Premier League. Vor fi, de asemenea, transmise ample rezumate ale fiecărei etape.

De asemenea, grupul Eurosport a achiziţionat drepturile de transmisie pentru internet şi echipamente mobile. Fanii vor putea urmări meciuri în direct şi la cerere şi pe Eurosport Player, platforma de transmisie simultană online a grupului. Serviciul este accesibil pe mobile, PC, tablete şi smart TV. Transmisiunile online sunt accesibile doar utilizatorilor din România.

"Suntem încântaţi de achiziţionarea drepturilor pentru English Premier League, valabile pentru toate platformele media. Această competiţie de top completează oferta noastră de evenimente premium pentru România. Mai presus de cluburile prestigioase şi de starurile sale, English Premier League este recunoscut pe plan internaţional drept unul dintre cele mai populare campionate de fotbal. Suntem nerăbdatori să putem oferi abonaţilor din România această excepţională competiţie", a declarat Valentin Macovescu, director de Relaţii Internaţionale al grupului Eurosport.

La rândul său, directorul executiv al Premier League, Richard Scudamore, a adăugat: "În trecut, Eurosport a investit în drepturile de transmisie şi suntem extrem de încântaţi să colaboram din nou.
Canalul are un istoric excelent în ceea ce priveşte transmisiunile sportive şi sunt convins că va oferi un conţinut premium care să promoveze Barclays Premier League în rândul iubitorilor de fotbal din România".

Valentin Macovescu, director de Relaţii Internaţionale al Eurosport SAS, a fost prezent joi la un eveniment în Bucureşti, unde a declarat: "Ne gândim din ce în ce mai mult, discutăm cu Discovery, să mergem spre produse numai pentru România. De ce să nu aducem alte drepturi din afară să fie difuzate numai pentru România?". El nu a dorit însă să precizeze dacă este sau nu vorba despre meciurile din Premier League.

Totodată, Macovescu a spus că grupul Eurosport este interesat să îşi diversifice conţinutul pe piaţa TV din România, în special în privinţa competiţiilor fotbalistice - inclusiv meciurile din Liga I, fapt pentru care reprezentanţii televiziunii s-au întâlnit, miercuri, cu Gino Iorgulescu, preşedintele LPF.

English Premier League este una dintre cele mai spectaculoase ligi naţionale de fotbal din Europa şi reuneşte numeroşi jucători de top precum Luis Suarez şi Steven Gerrard (Liverpool FC), Wayne Rooney (Manchester United FC), Frank Lampard (Chelsea FC), Sergio Aguero (Mancherster City FC) şi Mesut Ozil (Arsenal FC), dar şi antrenori reputaţi ca Jose Mourinho (Chelsea FC) şi Arsene Wenger (Arsenal FC).

English Premier League completează oferta Eurosport care cuprinde deja sporturi de iarnă (cupele mondiale de schi alpin, biatlon, sărituri cu schiurile), transmisiuni directe de la trei dintre cele mai importante turnee de Grand Slam (dintre care Australian Open care va începe în ianuarie) şi cele mai importante competiţii cicliste din calendarul mondial (Giro d'Italia, Turul Franţei şi Vuelta). În fiecare weekend, Eurosport 2 transmite în direct până la cinci meciuri din prima ligă germană de fotbal, Bundesliga.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ