Eurostat: Europenii economisesc în medie 10% din venituri lunar

| 29 iul, 2014

Rata de economisire a gospodăriilor în zona euro (EA18) şi Uniunea Europeană (EU28) a fost aproape stabilă în primul trimestru din 2014, comparativ cu precedentele trei luni, în timp ce rata investiţiilor populaţiei a scăzut, potrivit datelor prezentate marţi de Oficiul European de Statistică.

În perioada ianuarie - martie 2014, rata de economisire în EU28 era de 10,6% din venituri, stabilă comparativ cu precedentele trei luni, în timp ce în zona euro rata de economisire era de 13% din venituri, de asemenea stabilă faţă de trimestrul patru din 2013.

Citește și: Eurostat: Bulgaria şi România au avut şi în 2013 cel mai mic PIB pe cap de locuitor din UE

În UE28, rata investiţiilor gospodăriilor a fost de 7,9% în primul trimestru din 2014, stabilă comparativ cu precedentele trei luni.

Citește și: INS: Ce venituri are în medie o familie din România şi pe ce se duc cei mai mulţi bani

În zona euro, rata investiţiilor gospodăriilor a fost de 8,5% în perioada ianuarie - martie 2014, în creştere faţă de 8,4% în trimestrul patru din 2013.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ