Eurostat: România, locul trei în UE la creşterea lucrărilor de construcţii în noiembrie

| 19 ian, 17:33

Slovacia, Suedia şi România au înregistrat în noiembrie cel mai semnificativ avans al lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană, comparativ cu perioada similară din 2014, arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

La nivelul Uniunii Europene, lucrările de construcţii au crescut în noiembrie cu 1,9%, iar în zona euro s-a înregistrat un avans de 2,1%. 

În rândul statelor membre, lucrările de construcţii au înregistrate cele mai mari creşteri în Slovacia (16,9%), Suedia (10,7%), România (6,8%) şi Slovenia (6,1%), iar cel mai semnificativ declin în Portugalia (minus 4,5%) şi Polonia (minus 1,9%). 

În noiembrie 2015, comparativ cu luna precedentă, lucrările de construcţii au înregistrat un avans de 0,8% în zona euro şi de 0,7% în Uniunea Europeană. 

În rândul statelor membre, lucrările de construcţii au înregistrate cele mai mari creşteri în Slovenia (15,5%), Ungaria (3,6%), Italia şi Polonia (ambele cu 2,9%), iar cel mai semnificativ declin în Slovacia (minus 4,9%) şi Cehia (minus 0,7%).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ