Eurovision 2014: Regulile privind juriile naţionale au fost înăsprite

| 23 sep, 2013

Regulile cu privire la juriile naţionale din cadrul concursului muzical Eurovision au fost înăsprite pentru ediţia 2014, potrivit unui comunicat al Uniunii Europene de Radiodifuziune (UER), publicat luni la Geneva, relatează AFP.

Noul regulament are ca scop conferirea "unei transparenţe mai mari" practicilor acestor jurii, al căror vot reprezintă 50% din rezultatul global din fiecare ţară participantă.

Modificările prevăd ca numele juraţilor să fie anunţate la 1 mai, cu o săptămână înainte de prima semifinală a concursului, care se va desfăşura la Copenhaga, la 6 mai 2014.

Eurovision va publica, de asemenea, punctele acordate de fiecare jurat după finala competiţiei.

În plus, pentru a da o mai mare diversitate componenţei juriilor, profesioniştii din industria muzicală vor putea să ocupe un loc în juriile naţionale doar dacă nu au făcut deja parte dintr-un juriu în cel puţin una din precedentele două ediţii ale Eurovision.

Jon Ola Sand, directorul executiv al Eurovision, a declarat că aceste modificări au fost aprobate de Grupul de Referinţă, organul de conducere al concursului, precum şi de Comitetul TV al UER.

'Regulile rămân, în esenţă, aceleaşi', a afirmat acesta. "Cu toate acestea, o mai mare transparenţă permite Concursului Muzical Eurovision să-şi valorifice succesul", a adăugat responsabilul.

În ultimele luni, UER a fost chemată să investigheze o serie de acuzaţii referitoare la integritatea procedurilor de vot în cadrul ediţiei de acest an a concursului, care s-a desfăşurat la Malmö, Suedia.

"Dacă ancheta noastră descoperă dovezi privind activităţi ilicite, vom lua măsurile necesare", a afirmat Sand.

"Intenţionăm, de asemenea, să deschidem o pagină oficială pe site-ul nostru pentru a primi eventuale rapoarte privind nereguli în procesul de vot", a adăugat acesta.

Ediţia 2013 a Eurovision a fost câştigată de candidata daneză Emmelie de Forrest, cu melodia "Only Teardrops", oferind astfel radiodifuzorului public danez dreptul de a organiza ediţia de anul viitor a concursului.

Eurovision 2014 se va desfăşura la Copenhaga, cu tema "Join Us!". Lista ţărilor participante va fi publicată la începutul lui ianuarie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ