Evaluarea naţională a elevilor începe astăzi, la cei de clasa a II-a

| 09 mai, 2013

Elevii de clasa a II-a susţin, azi şi mâine, probele evaluării naţionale de la finalul anului de studiu. Luna aceasta, şi elevii de clasele a patra, a şasea şi a opta vor da aceste examene, iar notele celor din urmă vor conta la admiterea în liceu.

Evaluarea naţională a elevilor de clasa a II-a va fi susţinută la Scris-citit şi Matematică, iar testele elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) vor să aibă un nivel de dificultate mediu, potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educaţiei.

"Durata cumulată a secvenţelor de evaluare să nu depăşească un total de 50 de minute. Testele conţin două secţiuni. Prima secţiune vizează competenţele de receptare-producere a mesajelor citite-scrise şi cea de a doua vizează competenţele de matematică", se precizează în metodologie.

Rezultatele obţinute de elevi nu se trec în catalog şi vor fi folosite de şcoli pentru elaborarea planurilor individualizate de învăţare. Părinţii elevilor for fi informaţi asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

Elevii claselor a IV-a vor fi evaluaţi în 15 mai la limba română şi limba maternă, la probele de înţelegerea textului scris şi matematică. Nici notele lor nu vo fi trecute în catalog.

Despre testele pentru clasa a IV-a, în metodologie se precizează ca durata cumulată a secvenţelor de evaluare să nu depăşească un total de 120 de minute, iar formatul lor să fie asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale administrate elevilor în vârstă de 10-12 ani.

Evaluarea elevilor de clasa a VI-a este programată în 22 mai. Conform metodologiei, testele pe care le vor da aceştia conţin două secţiuni corespunzătoare probelor transdisciplinare evaluate: Limbă şi comunicare, respectiv Matematică şi Ştiinţe. Şi în cazul lor, dificultatea testelor va fi medie, iar durata cumulată a secvenţelor de evaluare nu va depăşi un total de 120 de minute.

În perioada 17-19 iunie, va avea loc înscrierea la evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a. Candidaţii vor susţine probele scrise în 25 iunie la Limba şi literatura română, în 26 iunie la  Limba şi literatura maternă şi în 27 iunie la Matematică.

Rezultatele vor fi afişate în 29 iunie. În perioada 30 iunie - 2 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 3 iulie vor fi afişate rezultatele finale. Notele vor conta la admiterea în liceu.

Elevii de clasa a VIII-a vor fi supravegheaţi în sălile de examen cu camere video. De asemenea, sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi cele în care se preiau şi se depozitează lucrările scrise, trebuie să aibă camere de supraveghere.

Olimpicii care participî la concursuri internaţionale vor susţine probele după un calendar special, în perioada 4-6 iunie.

La simularea evaluării naţionale a elevilor de clasa a VIII-a, de acum trei luni, promovarea a fost extrem de scăzută la Matematică. În Capitală, au promovat proba doar 35%.  Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au menţionat că prioritară la simulare a fost prezenţa, şi nu nota.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ