Evaziune fiscală de 1,6 milioane de euro, la Sportul Studenţesc

| 25 apr, 2013

Poliţiştii au găsit, la sediul clubului Sportul Studenţesc, documente din care reiese că salariile fotbaliştilor au fost plătite, deşi ei nu şi-au mai primit banii din ianuarie. Prejudiciul adus statului, prin neplata impozitelor, este de 1,6 milioane de euro.

La sediul social al clubului Sportul Studenţesc s-au găsit înscrisuri din care reiese că salariile fotbaliştilor sunt achitate la zi, existând suspiciunea că actele respective au fost falsificate de conducerea clubului, pentru ca jucătorii să nu poată fi declaraţi liberi de contract de către instanţele sportive, pentru neplata drepturilor salariale.

Fotbaliştii de la Sportul Studenţesc s-au plâns că finanţatorul Vasile Şiman i-a înşelat atunci când au semnat contractele cu clubul. Ei susţin că au fost puşi  să semneze contracte în alb, asigurându-i că perioada în care se vor afla sub contract nu va depăşi doi ani. La finalul perioadei, când au vrut să plece la alte echipe, fotbaliştii au aflat că în acte erau trecute perioade mult mai lungi, de până la cinci ani.

ANAF a comunicat, printr-o sesizare, că Sportul Studenţesc nu a mai plătit impozitele pe ultimii cinci ani, prejudiciul fiind estimat la 1,6 milioane de euro. Vasile Şiman şi administratorul clubului, Elena Claudia Iordăchescu, sunt suspectaţi de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi fals sub semnătură privată.

"În fapt, poliţiştii bucureşteni au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în perioada aprilie 2007 - februarie 2013, administratorul şi finanţatorul societăţii comerciale ar fi reţinut şi nu ar fi vărsat, în termenul legal de 30 de zile de la scadenţă, impozitele şi contribuţiile cu stopaj la sursă către bugetul consolidat al statului român, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1,6 milioane de lei", a precizat Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă.

Mijlocaşul Viorel Ferfelea declara, la 10 aprilie, că a formulat o plângere penală împotriva finanţatorului Sportului Studenţesc, Vasile ªiman, pe care îl acuză de fals în înscrisuri oficiale. "A adus acte pe care nu le mai ia nimeni în seamă în afara comisiilor sportive. A venit cu nişte dispoziţii de plată în care nu există semnătura mea şi în care scrie că am luat o mie de euro. Am fost declarat liber de contract pe fond, dar acum mi s-a băgat recurs. Cei de la club au venit cu dispoziţii de plată în care, pe lângă faptul că îmi acoperă toată suma, mă scot şi dator cu vreo mie şi ceva de euro", spunea atunci Ferfelea.

Jucătorii Sportului Studenţesc au intrat în conflict cu finanţatorul Vasile Şiman din cauza restanţelor salariale pe care clubul le are faţă de ei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ