EVZ: Adriean Videanu şi Ioan Niculae, interceptaţi în dosarul Interagro

| 03 sep, 2013

Dosarul în care se cere începerea urmăririi penale împotriva fostului ministru al Economiei, Adriean Videanu, conţine o serie de interceptări ale discuţiilor dintre acesta şi magnatul Ioan Niculae sau şefi ai Romgaz, potrivit unor dezvăluiri ale Evz.ro.

Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, dar şi Varujan Vosganian, actual ministru, sunt acuzaţi de subminarea economiei naţionale pentru că au aprobat preţuri preferenţiale la gaz pentru societatea lui Ioan Niculae, Interagro.

Relevante pentru susţinerea pe care ministrul Adriean Videanu a acordat-o grupului infracţional iniţiat, constituit şi coordonat de Ioan Niculae cu efecte referitoare la subminarea economiei naţionale prin folosirea SNGN Romgaz SA sunt şi mesajele telefonice transmise între aceştia după cum urmează:

a) 28.01.2009:

Ioan Niculae: "mâine trebuie să merg la Mediaş şi aş dori să dai un mesaj pentru a găsi soluţii corecte, rezonabile, să putem lucra cu Florin/Piteiu. Dacă crezi că e devreme, nu mă duc. Aştept sfatul tău"

Adriean Videanu: "Sunt la Roma. Aşteaptă să vin şi eu vineri";

b) 6.03.2009, ora 1411:

Ioan Niculae: "e ceva foarte important şi ar trebui să-ţi arăt azi la orice oră sau mâine dimineaţă la prima oră" (mesajul era trimis în contextul adoptării Memorandumului nr.XVC/170189/17.03.2009);

c) 26.03.2009, ora 1240: Ioan Niculae: "am nevoie să vorbesc cu tine maxim 5 minute pentru a lua decizia corectă. Înţeleg că nici partea care depindea numai de tine nu s-a discutat. Aştept"; (mesajul era trimis în contextul discuţiilor privind subvenţionarea în colaborare cu Ministerul Agriculturii a agriculturii româneşti cu îngrăşăminte chimice);

d) 7.07.2009, ora 1413: Ioan Niculae: "Problema care nu era rezolvată ieri nu este rezolvată nici azi şi cred că o luăm razna";

e) 14.10.2009, ora 1921: Ioan Niculae: "la agricultură părea că nu ai apucat să vorbeşti, dar au stabilit o nouă întâlnire pentru mâine dimineaţă. În rest, pare totul OK"

Videanu Adriean: "Am vorbit personal";

f) 3.09.2010, ora 926:

"Nu mai înţeleg nimic, dar absolut nimic. Nu vor să-şi vândă gazele? Oricum îi dau în judecată" (mesajul era trimis în contextul în care membrii grupării din cadrul SNGN Romgaz, aflând despre existenţa dosarului penal înregistrat la DIICOT, au refuzat să mai continue politica de acordare de discounturi.


Citiţi restul interceptărilor pe evz.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ