Excluderi din PNL. Moisescu şi alţi 11 membri, daţi afară din partid

| 22 mai, 2013

Preşedintele interimar al PNL Sector 1, Daniel Chiţoiu, a declarat, în această seară, că au fost excluse din partid 12 persoane, printre care şi Vlad Moisescu, unul dintre fondatorii Iniţiativei România Liberală, pentru că au "aderat la alte partide sau doctrine politice".

Săptămâna viitoare vor fi excluşi din PNL deputatul Diana Tușa și primarul Andrei Chiliman, potrivit evz.ro. Deputatului Diana Tușa i se reproșează criticile aduse miniștrilor liberali.

Chiliman este acuzat că a criticat felul în care Crin Antonescu conduce partidul şi că se află printre fondatorii platformei Inițiativa România Liberală, pe care acesta și apropiații săi au înființat-o în scopul unificării dreptei.

Potrivit statutului PNL, în cazul lui Vlad Moisescu, care nu are o funcţie de conducere în cadrul partidului decizia de excludere este luată de filiala din care face parte, în cazul acesta, PNL Sector 1.

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a confirmat informaţia, spunând că Vlad Moisescu a fost exclus din PNL în momentul în care se afla la o emisiune la postul B1 TV. Potrivit lui Stănescu, preşedintele Daniel Chiţoiu a spus ca Moisescu s-a înscris într-un alt partid politic şi a prezentat documente în acest sens.

Potrivit evz.ro, primarul sectoruui 1, Andrei Chiliman, va fi exclus din PNL luni, de către Delegaţia Permanentă a partidului, la propunerea pe care preşedintele PNL Crin Antonescu o va formula în cadrul Biroului Politic Naţional al partidului.

Crin Antonescu i-a ameninţat cu excluderea pe cei care fac parte din Iniţiativa România Liberală, chiar de la lansarea acesteia.

Preşedintele PNL a explicat că, având în vedere că în Iniţiativa România Liberală participă şi alţi politicieni din alte formaţiuni politice în opoziţie cu PNL, „rezultă că este cu totul şi cu totul inacceptabil şi nu va fi tolerat ca vreun membru al PNL să se asocieze cu aşa ceva".

Platforma politico-civică Iniţiativa România Liberală îi are printre membrii fondatori pe Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tuşa, Dan Cristian Popescu, Iulian Crăciun.

În urmă cu două zile, Chiliman declara că a avut loc o primă discuţie între IRL, PNŢCD şi FC pentru "unificarea dreptei", fiind vorba de un "parteneriat pe termen lung" care să treacă peste "interese şi orgolii personale". Edilul a precizat că la reuniune au mai luat parte Teodor Baconschi, Sever Voinescu, Vlad Moisescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ