Executivul a aprobat Ordonanţa pentru ratificarea memorandumului privind conducta Iaşi-Ungheni

| 25 sep, 2013

Guvernul României a aprobat, în şedinţa săptămânală de miercuri, Ordonanţa de Urgenţă pentru ratificarea Memorandumului privind Conducta de interconectare a Sistemului National de Transport Gaze din România cu Sistemul de Transport Gaze din Republica Moldova pe direcţia Iaşi (România) - Ungheni (Republica Moldova).

Ordonanţa de Urgenţă aprobată de Guvern atribuie Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) o serie de competenţe suplimentare legate de derularea procedurii de achiziţie publică având ca obiect lucrările de subtraversare a râului Prut, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat recent al ANRM, lucrările la conducta Iaşi - Ungheni se desfăşoară conform graficului stabilit cu constructorii, care s-au angajat să finalizeze firul principal al gazoductului până la 20 decembrie 2013.

Gazoductul Iaşi-Ungheni are o lungime totală de 43,3 kilometri, din care 32,8 kilometri se află pe teritoriul României. Valoarea totală a proiectului este de 26,5 milioane de euro, din care 18,2 milioane de euro costă conducta de pe teritoriul României, 8,3 milioane de euro - cea pe teritoriul Republicii Moldova şi subtraversarea râului Prut - două milioane de euro.

Capacitatea maximă de transport a gazoductului va fi de 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an.

Tot în şedinţa de miercuri, Guvernul a adoptat şi o OUG privind aprobarea unor măsuri speciale privind compensarea şi decontarea unor creanţe reciproce izvorând din contractul de vânzare-cumpărare de acţiuni încheiat între Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului şi Ford Motor Company.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ