Expoziţie de vinuri moldoveneşti, la Parlament, în 30 de zile

| 30 sep, 2013

O expoziţie de vinuri moldoveneşti va fi organizată,  la Parlament, în 30 de zile,  a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea.

'Mai concret, l-am rugat pe dl. ambasador şi pe dl. secretar general (n.r. - al Camerei Deputaţilor) ca în 30 de zile să facem o expoziţie de vinuri moldoveneşti la Parlament, astfel încât distribuitorii marilor lanţuri de supermarketuri să poată să vadă această chestiune. Să dăm un semnal pozitiv că România este solidară cu Republica Moldova. Degustare şi vânzare', a afirmat luni Valeriu Zgonea după întâlnirea cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman. 

Întrebat despre problema exporturilor vinurilor din R. Moldova în Federaţia Rusă, Corman a răspuns: 'Această problemă urmează să o soluţionăm la Chişinău cu partenerii noştri din Federaţia Rusă. Există anumite probleme, dar părerea noastră este că avem suficiente instrumente, mecanisme, ca în cadrul unor consultări să găsim soluţiile cele mai potrivite ca să nu avem astfel de probleme când vorbim de accesul produselor din R. Moldova, de piaţa Federaţiei Ruse, una care este foarte importantă atât pentru R. Moldova cât şi pentru UE pe ansamblu'.

Referindu-se la ajutorul pe care ar putea să-l ofere România în această problemă, Corman a precizat că este interesat de sprijinirea producătorilor din R. Moldova şi de accesul acestora pe piaţa UE.

'Să sprijinim producătorii noştri în efortul lor de avea acces pe piaţa UE, ori România este deja membru al UE şi toate posibilităţile care există în acest sens noi trebuie să le folosim. Dar în astfel de situaţii când există astfel de probleme cred că anumite semnale de solidaritate sunt bine venite şi am discutat nişte chestiuni mai concrete care vizează şi cooperarea între Parlamentele noastre. Sper ca în viitorul apropiat să vedeţi care sunt rezultatele înţelegerilor pe care le-am avut astăzi', a adăugat Corman.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ