Fără precedent: Șefii din ultimii 10 ani ai Loteriei Române vor fi audiați

| 10 apr, 12:42

Toţi şefii Loteriei Române din 2004-2015, angajaţi şi foşti angajaţi din Ministerul Finanţelor vor fi audiaţi în dosarul privind desfăşurarea fără licenţă a jocurilor de noroc de tip slot-machine. Procurorii au pus sechestru pe cele peste 6.200 de aparate.

Liliana Mincă, fost șef al Loteriei Române, a declarat că documentul care a făcut obiectul audierilor a fost semnat de Nicolae Cristea, precizând că în timpul mandatului său a fost desecretizat acel contract.

'”Acest contract a fost semnat de Nicolae Cristea. Contractul a făcut obiectul audierilor statului. S-a discutat în organul colectivului de conducere și s-a convenit la momentul respectiv să renegociem anumite clauze contractuale. Pe mandatul meu am desecretizat acel contract. Întreg raportul a fost trimis la DNA. Se discuta la momentul respectiv despre taxa de licențiere. Știți foarte bine că evaziune fiscală se face la greu în domeniul jocurilor de noroc”, a declarat Liliana Mincă, fost șef Loteria Română, pentru B1 TV.

Citește și: Loteria Română este anchetată pentru fraudă

De asemenea, procurorii au blocat conturile Loteriei Române pentru lipsa unei licențe pentru veniturile provenite din jocurile de noroc, precum și pentru încasări ilegale de peste 130 de milioane de euro. Prejudiciul estimat este la peste 100 de milioane de euro.

Potrivit investigației penale, Loteria a făcut bani din aparate electronice de tip “slot machine”, cunoscute publicului larg drept “păcănele”, fără să aibă licență.

În plus, anchetatorii vor să recupereze alte 130 de milioane de euro de la Loterie și alte trei companii care sunt urmărite în același dosar, Lotrom, Intracom și Intralot, pentru veniturile încasate ilegal după 2009, când o ordonanță de urgență a schimbat regulile pe piața jocurilor de noroc.

Ancheta a fost începută de polițiștii antifraudă în 2010 și preluată în acest an de procurorii de la Curtea de Apel București. Afacerea cu “păcănele” s-a bazat pe un contract secret, încheiat, în 2003, între Loterie și cele trei firme private.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ