Fenechiu:Avem acordurile de principiu ca să ştergem datoriile CFRMarfă

| 09 mai, 2013

Autorităţile române au acordurile de principiu din partea Comisie Europene şi a instituţiilor financiare internaţionale pentru ştergerea datoriilor CFR Marfă către statul român, datorii a căror valoare este mult mai mare decât cea a activelor societăţii.

"Noi am început demersurile pentru anularea datoriilor CFR Marfă  către stat. Avem acordurile de principiu din partea instituţiilor financiare internaţionale şi ale CE. Avem acordul verbal al DG Competition'', a spus ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, după încheierea procedurii de deschidere a ofertelor pentru precalificarea potenţialilor investitori pentru CFR Marfă.

Valoarea datoriilor totale ale CFR Marfă depăşeşte două miliarde de lei, din care 1,5 miliarde de lei sunt datorii către statul român. "Aceste datorii sperăm să fie şterse în următoarea perioadă. Sunt mult mai mari decât activele companiei'', a adăugat Fenechiu.

Ministrul a menţionat că, după anularea datoriilor, va putea fi ridicat sechestrul asigurator al ANAF pus pe activele CFR Marfă, iar apoi o parte din acestea vor fi trecute la CFR SA.

"Nu au fost active trecute la CFR SA. Vor fi trecute după ce ANAF va ridica sechestrul asigurător, pentru că pe toate activele CFR Marfă există sechestru asigurător de la ANAF. Sechestrul a fost pus pe clădiri, terenuri, dană, feriboturi, pe active în general. Vom transfera pe CFR SA ce este important'', a spus Fenechiu.

Întrebat ce mai vinde, ministrul Transporturilor a răspuns: "Noi vindem locomotive, vagoane, depouri şi o activitate profitabilă".

Companiile OmniTRAX, Grup Feroviar Român, Transferoviar Grup şi Donau-Finanz GMBH au depus oferte pentru cumpărarea pachetului de 51% din acţiunile CFR Marfă.

Privatizarea CFR Marfă se va realiza printr-o procedură de vânzare de acţiuni prin metode combinate cu criterii de precalificare, constând în negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, urmată de licitaţie cu ofertă în plic pentru un pachet majoritar de 51% din capitalul social al companiei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ