Fenechiu: Vom respecta termenul pentru privatizarea CFRMarfă

| 21 mai, 2013

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat că-şi propune să respecte termenul de 20 iunie pentru anunţarea câştigătorului licitaţiei pentru CFR Marfă.

"Joi vom parcurge trei termene. Va fi depunerea ofertelor, analiza preliminară şi stabilirea listei scurte. Comisia va lucra până la ora 24,00 dacă e nevoie, ca să finalizăm luni procedura. Noi dorim şi sperăm din toată inima să reuşim ca termenul final, cel de 20 iunie, să fie în continuare respectat, chiar dacă au fost toate aceste întârzieri, nedatorate nouă", a spus ministrul, la începutul şedinţei de Guvern.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta s-a declarat moderat optimist. "Domnule ministru Fenechiu, sunt moderat optimist pentru poimâine, da? Practic, să închidem săptămâna pierdută în procedurile cu CFR Marfă", a spus Ponta. 

Săptămâna trecută, Ministerul Transporturilor a republicat anunţul privind vânzarea a 51% din acţiunile CFR Marfă, venitul mediu anual din activitatea de transport marfă al investitorilor interesaţi fiind redus de la 100 milioane euro, în anunţul anterior, la 20 milioane euro.

Câştigătorul licitaţiei va fi anunţat la 20 iunie.Vânzarea se va realiza prin metode combinate cu criterii de precalificare, constând în negociere pe bază de oferte preliminare şi angajante, urmată de licitaţie cu ofertă în plic.

Preţul de pornire a licitaţiei este de 797,058 milioane lei pentru întregul pachet de acţiuni scos la vânzare. Oferta de vânzare este valabilă 180 de zile de la data publicării, cu posibilitatea de a fi prelungită.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ