Festivalul Untold a stârnit nemulțumiri în rândul clujenilor: Stimate domnule Boc, oprește muzica, vreau să dorm

| 04 aug, 12:50

Dacă mii de tineri s-au distrat zilele trecute la acest eveniment, au existat și cetățeni care s-au arătat deranjați de zgomotul și de îngrădirea spațiului public.

Organizația „Orașul tuturor” a denunțat îngrădirea Parcului Central și restricționarea traficului în oraș pentru 4 zile, atât cât a ținut festivalul.

Un clujean i-a trimis chiar o scrisoare deschisă edilului Emil Boc. Bărbatul, care se semnează "nedormitul", îi cere primarului să facă o minimă selecție a evenimentelor pe care le finanțează, explicând faptul că un oraș care aspiră la titlul de Capitală Europeană nu poate nu poate organiza evenimente fără "noimă".

"Cînd te numești Capitala Tineretului și aspiri la titlul de Capitală Culturală Europeană, se presupune că faci o minimă selecție a evenimentelor pe care le finanțezi, că totul are o noimă. Nu se întîmplă. Poate e o chestiune de gust, însă pseudo-muzica dj-ilor este o replică mult mai zgomotoasă a monotoniei de care aminteam mai sus. De ce nu un festival de manele? Pe scara evoluției, manelistul este față de dj cam pe unde este maidanezul față de limax. Manelistul nu te minte. Se proțăpește în fața ta și cîntă pe bune. Îl vezi cum transpiră, îi lipești bancnota de frunte și sudoarea o ține lipită acolo. Omul ăla chiar își stăpînește instrumentul sau vocea. Cîntă, te satisface sau te enervează, dar își cîștigă fiecare leuț. Manelista, cînd agită din buci, toată lipida și tot colagenul din bucile alea tremură ca să trezească în tine ceva inefabil. Cu puțin noroc, chiar un sentiment.

Dj-ul, în schimb, te invadează și îți provoacă silă. În prezența lui nu te mai înțelegi cu tine. Îți pierzi pacea interioară, atîta cîtă ai. Nu știi cum să scapi de el fără să îl atingi. Ți-e frică și să îl strivești cu bocancul, nu cumva să aluneci și să cazi peste alți fîrtați de-ai lui, la fel de mucilaginoși și de toxici. Iar dacă ai avut ghinionul să aluneci peste ei, te contaminează cu balele lor otrăvitoare. Dejecțiile astea sonore se aud ca la Revoluție. Zici că-s mitraliere și trasoare. Nu m-ar mira, între noi fie vorba, ca un tab sau un elicopter să vă salte și pe Dumneavoastră și să vă ducă într-o plimbare la Tîrgoviște", scrie clujeanul revoltat în scrisoarea sa, arată sereniti.ro.

Acesta îi reproșează primarului Emil Boc suma exorbitantă pe care a cheltuit-o din bugetul local pentru organizarea evenimentului, dar aceasta nu este cea mai mare supărare a sa. "Nedormitul" se vaită de lipsa totală de liniște timpd e 4 zile. 

"Ce m-a deranjat cel mai tare la festivalul ăsta nu este suma exorbitantă pe care ați alocat-o (circa 400.000 de euro, adică 1,3 euro pe cap de clujean furajat), ci lipsa de respect față de cetățeanul obișnuit. Aș fi fost dispus să accept gusturile îndoielnice în materie de muzică, aglomerația din oraș și închiderea parcului dacă mi-ați fi lăsat cîteva ore de liniște, în care să aud și altceva. În virtutea cărui drept ați obligat mai bine de jumătate de oraș să înghită pe nemestecate orice?", se arată în scrisoarea acestuia.

"Domnule Primar, simt cum, încetul cu încetul, festivalul groazei trezește în mine instinctele criminale: dorm încolăcit, torc în loc să sforăi, beau lapte din bol, urmăresc luminițe imaginare și fac cu grație lucruri pe care doar o felină le-ar face, dar nu pot să le spun aici. Plus o bulimie cauzată, cel mai probabil, de poluarea fonică", mai scrie "nedormitul".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ