Fiat va investi peste 700 milioane de euro în fabrica SevelSud

| 09 iul, 2013

Şeful Fiat SpA, Sergio Marchionne, a anunţat că investiţia producătorului auto italian la fabrica de camioane uşoare SevelSud depăşeşte 700 milioane de euro, transmite Reuters.

Declaraţia lui Sergio Marchionne a fost făcută în cadrul întâlnirii sale cu muncitorii de la SevelSud şi cu autorităţile locale. Fiat are un parteneriat cu producătorul auto francez Peugeot pentru a produce camioane uşoare la SevelSud până în 2019.

Ieri, Fiat a anunţat că şi-a exercitat o opţiune pentru a prelua o nouă participaţie de 3,3% din acţiunile diviziei sale americane Chrysler Group LLC, majorându-şi participaţia pe care o deţine la compania americană până la 68,49%.

Fiat a preluat pachetul majoritar de acţiuni la Chrysler în 2009 şi, potrivit unui acord convenit cu sindicatul, firma italiană poate prelua un pachet de 16,6% din acţiunile Chrysler în tranşe de câte 3,3% pe o perioadă de trei ani. Incluzând tranzacţia de luni, Fiat şi-a exercitat trei dintre aceste opţiuni.

Directorul general Sergio Marchionne, care conduce atât Fiat cât şi Chrysler, vrea să finalizeze preluarea până în toamna acestui an, pentru a da naştere unui grup global care să poată rivaliza cu General Motors Co şi Volkswagen AG. Potrivit Bloomberg, Fiat poartă discuţii cu mai multe bănci pentru a strânge până la 10 miliarde de dolari cu care să cumpere restul acţiunilor Chrysler pe care nu le deţine încă şi, de asemenea, să refinanţeze datoriile celor două companii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ