Fifor: Am formulat o solicitare procurorului general pentru informații privind ancheta în cazul prezidențialelor din 2009

| 06 iun, 15:00

Președintele Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009, Mihai Fifor, a declarat, marți, că a trimis procurorului general Augustin Lazăr o scrisoare în care îi solicită precizări privind ancheta în cazul scrutinului din 2009 și dacă cei invitați la audieri au vreo calitate procesuală.

"Astăzi a fost formulată o solicitare către procurorul general în care îi cerem informații vizavi de ancheta pe care o desfășoară în acest moment Parchetul de pe lângă ÎCCJ, în sensul că îi solicităm să se comunice dacă pe rol este o astfel de cauză vizavi de alegerile din 2009 și dacă mai mulți dintre cei pe care i-am invitat sau urmează să-i invităm la această comisie au vreo calitate procesuală în momentul de față și, dacă da, care este calitatea acestora", a afirmat Fifor, la finalul ședinței Comisiei de anchetă.

El a adăugat că membrii comisiei sunt interesați să aibă o corespondență cu Parchetul. "Mi se pare firesc să facem lucrul acesta și așteptăm un răspuns din partea Parchetului General. Vrem să știm care este calitatea acestora în cercetarea pe care o face Parchetul. Este o cercetare in rem, noi dorim ca Parchetul să ne comunice oficial care este calitatea acestora pentru a putea ști și noi cum ne desfășurăm activitatea în continuare", a menționat Fifor.

"Vă rugăm să ne comunicați dacă există pe rolul Parchetului pe pe lângă ÎCCJ un dosar care să aibă obiect aspecte ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și rezultatul scrutinului prezidențial, precum și care sunt infracțiunile care fac obiectul cercetărilor în această cauză. De asemenea, vă rog să ne comunicați care este calitatea în dosarul anterior menționat a următorilor: Oprea Gabriel, Onțanu Neculai, Iordănescu Anghel, Maior George-Cristian, Coldea Florian, Kovesi Laura Codruța", se arată în scrisoarea adresată procurorului general.

Lucrările Comisiei de anchetă vor fi reluate miercuri, de la ora 12,00, urmând să fie audiați Dan Șova și Dan Radu Rușanu, a anunțat Fifor.

Tag-uri: mihai fifor
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ