Fifor: O să-i trimitem o nouă invitație lui Gabriel Oprea; vom transmite procurorului general o scrisoare

| 31 mai, 11:17

Președintele Comisiei parlamentare de anchetă cu privire la alegerile prezidențiale din 2009, Mihai Fifor, a declarat miercuri că va trimite o scrisoare procurorului general în care să arate obiectivele comisiei și a spus că îi va transmite lui Gabriel Oprea o nouă invitație la audieri.

"În această dimineață domnul Oprea m-a sunat, mi-a spus că nu vine la comisie și că ne-a transmis o scrisoare, ceea ce a și făcut. Lucrurile eu zic că sunt cât se poate de clare. De la debutul activității comisiei noastre am precizat că pe Regulament și pe Hotărârea Parlamentului României obiectivele sunt cât se poate de clare în activitatea comisiei, că nu se suprapunem în niciun fel pe obiectul anchetei Parchetului General. Prin urmare, noi considerăm că invitarea domnului Gabriel Oprea la comisie a fost una îndreptățită și cât se poate de legală. În cursul dimineții vom transmite o scrisoare procurorului general al României prin care arătăm din nou obiectivele Comisiei de anchetă și, totodată, o să trimitem o nouă invitație domnului Gabriel Oprea pentru a veni în fața Comisiei, pentru că mi se pare că acesta este mersul firesc al lucrurilor", a spus Fifor la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că membrii comisiei au decis să trimită această scrisoare Parchetului General pentru a nu exista niciun fel de dubiu vizavi de faptul că obiectivele Comisiei "sunt cât se poate de clare și pentru a reașeza din nou lucrurile în matca lor așa cum trebuie".

"Vom trimite o nouă invitație domnului Gabriel Oprea, pentru că așa este firesc ca domnia sa să vină în fața acestei comisii", a menționat Fifor.

Întrebat dacă comisia va sesiza autoritățile în cazul în care Oprea va refuza să onoreze o nouă invitație, Fifor a spus: "Bineînțeles că da. Nu ne jucăm de-a comisia, nu facem lucrul acesta".

Tag-uri: mihai fifor
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ