Filmele părăsesc cinematograful şi ies în oraş la Czech Film Hunting

| 27 mai, 2013

Centrul Ceh din Bucureşti organizează, în perioada 1-5 iunie, un festival de film neconvenţional - Czech Film Hunting, ocazie cu care "filmele părăsesc cinematograful şi ies în oraş".

De la filme clasice şi cunoscute până la thrillere experimentale şi comedii groteşti vor fi proiectate în mai multe  locuri necovenţionale din Bucureşti - o parcare, un spaţiu industrial, curtea unui muzeu şi un palat, informează Agerpress.

Festivalul începe cu o proiecţie în parcarea Ciclop de pe Bulevardul Magheru, cu 'Ferat Vampire', un altfel de film cu vampiri. Continuă a doua zi în grădina Muzeului Enescu cu filmul cu care Milos Forman s-a întors să filmeze la Praga - 'Amadeus'. Pe 3 iunie, în spaţiul industrial WASP, vor fi proiectate scurt-metraje în sala albă şi un lungmetraj în sala neagră, toate realizate de legenda suprarealismului ceh Jan Svankmajer, iar pe 4 iunie se revine în parcarea de pe Magheru cu o comedie neagră, o capodoperă a noului val cehoslovac - 'The Cremator'. 

Ultima zi a festivalului va fi dedicată regizorului Jiri Menzel, Palatul Ştirbey urmând să fie gazdă pentru trei dintre filmele cineastului. Regizorul va fi prezent pentru a treia oară la Bucureşti, înainte de a fi distins cu Premiul pentru Întreaga Carieră la TIFF. Proiecţia simultană a filmelor 'L-am servit pe regele Angliei', 'Vara capricioasă' şi 'Sfârşitul vremurilor vechi' va fi urmată de o petrecere în onoarea regizorului.

Publicul care va fi prezent la toate manifestările va primi un premiu oferit de partenerul oficial al evenimentului, Staropramen, informează organizatorii.

Toate filmele sunt subtitrate în limba engleză iar intrarea este liberă la toate proiecţiile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ