Finanţarea investiţiilor, pe agenda întâlnirii reprezentanţilor Guvernului cu aleşii locali

| 02 oct, 2013

Găsirea de soluţii pentru continuarea investiţiilor la lucrările de alimentare cu apă, canalizare şi drumuri pentru a evita costurile suplimentare la conservarea lucrărilor executate în cadrul programului naţional de dezvoltare locală a constituit, astăzi, una dintre temele întâlnirii membrilor Consiliului Director al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) cu mai mulţi miniştri.

La întâlnire au participat premierul Victor Ponta, vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Chiţoiu, ministru de Interne, Radu Stroe, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, şi ministrul delegat pentru învăţământ superior şi cercetare, Mihnea Costoiu.

O altă problemă ridicată de administraţiile judeţene a fost şi cea referitoare la întârzierile nejustificat de mari la aplicarea "Programului de împăduriri" gestionat de Administraţia Fondului pentru Mediu. În plus, pentru programele de finanţare în care autorităţile publice sunt beneficiari eligibili, s-a evidenţiat necesitatea sincronizării datelor de lansare cu perioadele calendaristice de aprobare a bugetelor/ rectificărilor de buget, se arată într-un comunicat citat de Agerpres.

Preşedintele UNCJR, Marian Oprişan, a adus în discuţie şi insuficienţa alocărilor financiare din impozitul pe venit încasat la bugetul de stat şi din cotele defalcate din TVA, modificările frecvente ale legislaţiei privind achiziţiile publice, care creează mari disfuncţionalităţi în procesul de atribuire şi corelarea procedurilor de implementare ale tuturor programelor de finanţare externă cu legislaţia naţională, cât şi proiectul de OUG privind stabilirea unor măsuri de descentralizare a unor competenţe exercitate de ministere şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, iniţiat de Guvern.

"Doresc să mulţumesc premierului Victor Ponta pentru participarea la aceste discuţii şi, văzând deschiderea domniei sale către rezolvarea problemelor ridicate de administraţiile judeţene, sunt ferm convins că în urma acestei întâlniri se vor găsi soluţii pentru problemele ridicate", a spus Marian Oprişan, conform comunicatului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ