Firea a anulat toate evenimentele din Capitală, inclusiv Târgul de Crăciun și concertul de Revelion

| 07 mai, 20:17

Revenirea la o viață așa-zis normală se va face în etape sau în unele situații chiar deloc.În Capitală, de pildă, au fost anulate deja toate evenimentele publice de anul acesta, inclusiv Târgul de Crăciun și concertul de Revelion din Piața Constituției, a declarat Gabriela Firea, potrivit Știrile Pro TV. Pe de altă parte, Primăria a cerut aprobare pentru redeschiderea parcurilor.

 

La finalul săptămânii viitoare am putea să ne plimbam din nou în parcuri. Primăria a cerut acordul Comitetului pentru Situații Speciale de Urgență pentru a le redeschide, atât pe cele mari, cât și pe cele mici, dintre blocuri.
Dacă se redeschid, la intrarea în parcurile din București vom primi materiale informative cu un set de recomandări, pentru a preveni răspândirea noului virus: să evităm locurile aglomerate, dacă ne întâlnim cu cineva cunoscut să nu ne îmbrățișăm și să nu dăm mâna. În plus, chiar dacă suntem afară, și în parc este recomandat să purtăm mască, mai ales că este posibil să se aglomereze de pe 15 mai.
În parcuri vor fi și polițiștii locali care de această dată vor avea doar rolul de a monitoriza.
”E mai greu cu cei mici. Le e foarte greu să stea în casă, vor să iasă în parc, să se joace. Sunt convinsă că se vor face anumite aglomerări de persoane în zona locurilor de joacă, de aceea nu cred că se va aproba și deschiderea locurilor de joacă din interiorul locurilor de joacă. Vom vedea exact care va fi decizia luni și o vom comunica.”, a mai spus primarul Capitalei.
Pe durata stării de alertă vor fi redeschise și instituțiile care au program cu public. Evident, cu reguli stricte: va fi permis doar un număr mic de persoane în interior, astfel încât să se poată păstra distanța.
Cât despre evenimentele organizate de Primărie, toate au fost anulate, inclusiv cele de la finalul anului.
„Cu părere de rău, anul acesta nu vom avea nici Târgul de Crăciun, tradițional deja în Capitală, Revelionul nu mai are cum să se organizeze, că ar fi peste 50.000 de persoane în Piața Constituției. Nu avem nicio garanție că acest virus o să dispară, dimpotrivă, ne așteptăm la valul doi începând cu partea a doua a lunii octombrie, noiembrie, decembrie, în paralel cu gripele de sezon. Va trebui să ne obișnuim și cu noul coronavirus.”, a declarat Gabriela Firea, potrivit Știrile Pro TV.
De pe 18 mai, vor fi scoase pe stradă toate autobuzele, tramvaiele și troleibuzele din depouri, astfel încât să ajungă mai repede în stație. Oamenii vor urca doar prin față și numai în număr limitat, cel mult 30-40 de călători, astfel încât în mijloacele de transport în comun să se păstreze distanța recomandată de 1,5 m.
Utilă în această perioadă ar putea fi aplicația Primăriei pentru transport în comun, Info STB. Aici puteți vedea la ce oră vin autobuzele, troleibuzele sau tramvaiele, ce conexiuni aveți și dacă aveți un traseu mai lung și trebuie să mergeți și cu metroul, puteți să vă organizați călătoria, astfel încât să nu trebuiască să așteptați foarte mult în stație și să evitați aglomerația.
Atât stațiile, cât și mijloacele de transport în comun vor fi dezinfectate zilnic.

 

Tag-uri: primarie, statii, STS
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ