Firea, atac vehement: ”Domnule ministru Vlad Voiculescu, dumneavoastră citiţi ce semnaţi? Sau înţelegeţi ce citiţi?”

| 22 mar, 11:57

Senatorul PSD Gabriela Firea afirmă, luni, că reducerea veniturilor medicilor si asistentilor este pe masa Guvernului fiind iscutat un Memorandum în acest sens. ”Domnule ministru Vlad Voiculescu, dumneavoastră citiţi ce semnaţi? Sau înţelegeţi ce citiţi?”, afirmă Firea.

 

”Reducerea veniturilor medicilor si asistentilor - pe masa Guvernului! I-am prins iar cu minciuna! Domnule ministru Vlad Voiculescu, dumneavoastră citiţi ce semnaţi? Sau înţelegeţi ce citiţi? Aţi discutat în Guvern, acum câteva zile, un Memorandum în care se precizează că sporurile din Sănătate sunt prea mari şi că trebuie reduse! Iar colega dumneavoastră de Guvern, Raluca Turcan, chiar a făcut declaraţii în sprijinul aceleiaşi idei! Cine sunt, domnule Voiculescu, politicienii iresponsabili care spun că veniturile din Sănătate vor scădea, nu cumva dumneavoastră şi doamna Turcan?!”, a scris, luni, pe Facebook, Gabriela Firea.
Potrivit acesteia, liderii de sindicat din Sănătate au făcut calculele în baza Memorandumului şi scăderea veniturilor ajunge şi la 48%.
”Iar toate acestea în pandemie! Aşadar, iresponsabili sunteţi dumneavoastră, cei din Guvernul PNL - USR - Plus, domnule Voiculescu, fiindcă fie nu citiţi ce semnaţi, fie nu înţelegeţi ce citiţi”, a mai scris Firea.
Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a anunţat că a fost sâmbătă în vizită la un centru de vaccinare şi la un spital şi a fost surprins să afle că unele persoane iresponsabile împrăştie zvonuri potrivit cărora Guvernul are un plan pentru reducerea veniturilor medicilor în general, a personalului ATI sau a celor care duc în momentul ăsta greul pandemiei. El a adăugat că Executivul nu are un astfel de plan.
Preşedintele Comisiei de ATI din Ministerul Sănătăţii, Dorel Săndesc, a anunţat că, în cazul în care veniturile medicilor vor fi reduse, specialiştii din domeniul terapiei intensive vor demisiona în bloc şi se vor constitui în grup sau societate liberală, care va oferi servicii spitalelor, considerând incalificabil ca în plină criză sanitară clasa politică să atenteze la veniturile personalului medical.
La rândul său, managerul Spitalului Găeşti, Laurenţiu Beluşica, afirmă că scăderea sporurilor va determina migraţia personalului din secţiile COVID, iar interzicerea cumulului pensie - salariu de la stat va avea ca efect disparţia liniilor de gardă.
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că a cerut ministerelor să prezinte propria viziune în privinţa salarizării în sistemul public, pornind de la nişte principii.
"Noi propunem ca salariul de bază la care să se raporteze majorările sau calculul salariilor să fie de 2.300 de lei, nivelul salariului minim brut pe economie. Dacă sunt sporuri, acestea să nu depăşească mai mult de 20% din nivelul salariului de bază, să fie introduse în grila de salarizare activităţi care în momentul de faţă nu sunt incluse", a afirmat ea. Palfonarea sporurilor ar afecta mai multe categorii, printre care şi personalul medical, potrivit News.ro.
De asemenea, Ministerul Muncii a pus deja în dezbatere publică proiectul care interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat. O astfel de măsură ar afecta însă cadrele didcatice şi medicii, mulţi dintre aceştia lucrând şi după vârsta legală de pensionare, iar ieşirea lor din sistem ar avea consecinţe pe fondul lipsei de personal.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ